Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρ. Δήμας: “Η κυβέρνηση ξεκινά να χαρτογραφεί το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων”

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χαρτογραφήσει το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας επανέλαβε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας κατά τη διάρκεια του digital economy forum 2019 με τίτλο “Leading Greece to Growth”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι εντός του Δεκεμβρίου η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε η κάθε startup να δηλώσει εκεί την παρουσία της.

Η ψηφιακή τεχνολογία ψηλά στα σχέδια της κυβέρνησης

Στο συνέδριο και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Προσελκύοντας Επενδύσεις στις Ψηφιακές Τεχνολογίες», μίλησε και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απαρίθμησε τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ψηφιακή τεχνολογία και εξήγγειλε μια σειρά νέων.

O κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την παροχή κινήτρων στις ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των επερχόμενων επενδύσεων πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. «Αποτελεί ύψιστο στοίχημα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα να κάνουμε όσο γίνεται ταχύτερα τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Γι’ αυτό άλλωστε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης η ατζέντα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι πολύ ψηλά στα σχέδιά μας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων υπογράμμισε στη διάρκεια της ομιλίας του: «Η χώρα μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα με ισχυρότερο το απίστευτο ταλέντο του ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για μια δημιουργική Ελλάδα».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αναφερόμενος στις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία, γνωστοποίησε πως έχει συμφωνηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση η πραγματοποίηση τον Φεβρουάριο της πρώτης οργανωμένης επίσημης αποστολής αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Αθήνα με στόχο τη δημιουργία joint ventures με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας.

Υπενθύμισε δε ότι έχουν ήδη υπογραφεί με την Κίνα συμφωνίες που αφορούν την υψηλή τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθεί η δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις