Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vision S: Η Sony αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Μια παρουσίαση – έκπληξη έκανε κατά τη διάρκεια του CES 2020 η Sony. Όχι, δεν παρουσίασε κάποιο κινητό ή μια νέα κάμερα αλλά το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την ονομασία Vision S!

Το όχημα φέρει συνολικά 33 αισθητήρες, widescreen οθόνες, ηχοσύστημα 360 surround, ενώ διαθέτει και τεχνολογία ανίχνευσης που “εντοπίζει” και αναγνωρίζει τους επιβάτες του οχήματος, επιτρέποντας τον αυτόματο έλεγχο των συστημάτων ψυχαγωγίας με βάση τις κινήσεις τους. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει επίσης τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τηλεπικοινωνιών και cloud.

Το Vision S, για τη δημιουργία του οποίου η Sony συνεργάστηκε με Bosch, Continental, Genetex, Magna και NVIDIA, κατατάσσεται στο Επίπεδο 2 από άποψη αυτονομίας, έχει 2 κινητήρες των 200kW επιταχύνει από 0-100 σε 4.8 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 240km/h.

Κατά την παρουσίαση, η Sony χαρακτήρισε το νέο όχημα ως μια προσπάθειά της να συμβάλει στο μέλλον της κινητικότητας, ωστόσο δεν ανέφερε ποτέ αν πράγματι σχεδιάζει κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει το μοντέλο στην αγορά. Το πιθανότερο είναι ότι η εταιρεία δημιούργησε το αυτοκίνητο για να αναδείξει τους αισθητήρες και τις τεχνολογίες ψυχαγωγίας που έχει αναπτύξει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις