Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εμπορικά πιθανό να υπάρξουν ιπτάμενα οχήματα το 2024

Ιπτάμενα αυτοκίνητα μπορούν να διατεθούν στο κοινό για εμπορική χρήση αν οι κανονισμοί το επιτρέψουν.

Τα ιπτάμενα οχήματα μπορούν να διατεθούν το 2024, αλλά οι κανονισμοί στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας τεχνολογίας, αυτή η νέα μορφή μετακίνησης μπορεί μεν να βγει σε εμπορική διάθεση για το κοινό, χρειάζεται όμως ρύθμιση. 

Ο Hugh Martin της Lacuna Technologies, η οποία βοηθά τις πόλεις να δημιουργήσουν πολιτικές μεταφορών, δήλωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του πότε τα αυτοκίνητα θα μπορούν να πετάξουν και πότε θα είναι ασφαλή και αξιόπιστα για πλοήγηση στον αέρα. Ανάλογα με το ποιοι έχουν αναλάβει το έργο αυτό, εξαρτάται και η άμεση εφαρμογή του προσεχώς το 2024. 

Ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν αναπτύξει βέβαια εναέρια οχήματα, μεταξύ των οποίων η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng και η Fiat Chrysler. Αρκετοί θα μπορούν να αποκτήσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα, αλλά οι περισσότεροι πιθανότατα θα συνεχίσουν να κινούνται με ηλεκτρικά οχήματα ή να οδηγούν αυτόματα αυτοκίνητα. 

Τα οχήματα που δε χρειάζεται να σηκωθούν από το έδαφος ενδέχεται να είναι ασφαλέστερα, ωστόσο, και σε θέση να μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους, ανέφερε ο tech CEO. Η εφαρμογή τους είναι επίσης πιο χρήσιμη για τη μεταφορά εμπορευμάτων και δεμάτων. 

Κανονισμοί 

Οι πόλεις δεν παύουν να ανησυχούν “όλο και περισσότερο” για το πώς θα διαχειριστούν την κυκλοφορία των ιπτάμενων αυτοκινήτων στο μέλλον, πρόσθεσε ο Martin. Οι ρυθμιστικοί κανόνες που έχουν αναπτυχθεί για τη χρήση των drones, τις πτήσεις και τα μέρη ή τις άδειες, θα μπορούσαν παρόλα αυτά να επεκταθούν και στην περίπτωση των ιπτάμενων ταξί π.χ. 

Οι κανονισμοί θα μπορούσαν να αφορούν στο πού θα επιτρέπεται στα οχήματα να απογειώνονται, να προσγειώνονται ή να ταξιδεύουν, αν θα μπορούν να πετούν οποιαδήποτε στιγμή ή μόνο κατά τις καθορισμένες ώρες και πόσο μακριά πρέπει να απέχουν τα αυτοκίνητα το ένα από το άλλο. Αυτό θα πάρει σίγουρα πολύ χρόνο για να οργανωθεί έχοντας λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες. 

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η NASA συνεργάζονται ήδη με παρόχους μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αεροταξί για να εξετάσουν με ποιον τρόπο θα ισχύσει η εναέρια κυκλοφορία στο μέλλον και με βάση τα υπάρχοντα αεροδρόμια που δύνανται να στηρίξουν κάτι αντίστοιχο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις