Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφιακά προγράμματα για online τιμολογήσεις με cloud

Οι ψηφιακοί λογιστές ενσαρκώνονται μέσα από τα προγράμματα των εταιρειών που επιτρέπουν τις ηλεκτρονικές τιμολογήσεις.

Οι ελληνικές εταιρείες εντάσσουν πλήρως την ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταβαίνοντας ψηφιακά στο επόμενο επίπεδο. Παρότι η δημιουργία, η αποστολή σε πελάτες, η υποβολή και η διαβίβαση των τιμολογίων γίνεται απευθείας από τον μηχανισμό της ΑΑΔΕ, τα λογιστικά τμήματα των εταιρειών προτιμούν τα προγράμματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης ως έναν πιο εύχρηστο τρόπο.

Από την 1η Οκτωβρίου, η πλατφόρμα «MyDATA» εξυπηρετεί επιχειρήσεις άνω των 50.000 ευρώ για την διαβίβαση παραστατικών εσόδων, ενώ από την 1η Νοεμβρίου η υποχρέωση αυτή αφορά πλέον και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται και η ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), που πλέον δίνει την ευκαιρία της άμεσης πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης σε όλα τα στοιχεία μεταβολών της κάθε επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποια φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, όπως η μείωση του χρόνου παραγραφής από 5 σε 3 έτη.

Με βάση μάλιστα τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η χρήση των εφαρμογών και προγραμμάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις επιχειρήσεις μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους επιπλέον έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Αδειοδοτημένα λογισμικά παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Στην επίσημη σελίδα της ΑΑΔΕ έχουν δημοσιευτεί τα αδειοδοτημένα λογισμικά παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, από τα οποία έχουν ξεχωρίσει ορισμένα, όπως το Epsilon Digital, μία αυτοματοποιημένη, τεχνολογικά καινοτόμα και ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που παρέχει απευθείας σύνδεση με την Α.Α.Δ.Ε. και εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση των εταιρειών στον ψηφιακό μετασχηματισμό, του Ομίλου Epsilon Net.

Με σχεδιασμό (UI), ισχυρές λειτουργικές ενότητες και απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης, το Capital B.O.S της Unisoft (του Ομίλου Softone), απλοποιεί και αυτοματοποιεί όλες τις εργασίες εμπορικής διαχείρισης της σύγχρονης μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ η Go Prosvasis, μέλος του Ομίλου SoftOne, βοηθά στο να καταγραφούν εύκολα και με ακρίβεια όλες οι συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο μέσω οποιασδήποτε συσκευής.

Η διασύνδεση επίσης του Elorus, με την υπηρεσία SoftOne eInvoicing, μπορεί να δημιουργήσει και να στείλει ηλεκτρονικά όλα τα τιμολόγια και τις αποδείξεις, ακόμα και εάν έχουν υποχρέωση φορολογικής σήμανσης, όταν το Oxygen Pelatologio από την Cloud Services, καλύπτει το σύνολο των παραστατικών από το δελτίο αποστολής μέχρι την απόδειξη ή το τιμολόγιο.

Ένα ακόμη πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι το Etilos, βασισμένο στις οδηγίες της ελληνικής νομοθεσίας για να είναι απόλυτα συμβατό με τον νόμο και το myData, για άμεση και εύκολη ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Πιστοποιημένη ηλεκτρονική τιμολόγηση παρέχει και το πρόγραμμα EINVOICING του Ομίλου Softone,η οποία εγγυάται τη real-time διασύνδεση με το σύστημα λογισμικού της επιχείρησής αλλά και την ΑΑΔΕ, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά παραστατικά στους πελάτες τη στιγμή ακριβώς της έκδοσής τους.

Η εταιρία Semantic Computing έχει φτιάξει το πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης Emblemπου είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί από κάθε συσκευή, εύκολα και γρήγορα. Άλλη μία εταιρία που χρησιμοποιεί πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι η Novus Conceptus με το timologisi.online, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους.

Η Simply Services χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Simply, το οποίο αποτελεί ένα λογισμικό εντατικής λιανικής πώλησης στο Cloud, το οποίο δεν απαιτεί εγκατάσταση ή εκπαίδευση και μπορεί να αξιοποιηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα.

Το R@L e-Invoicing Paperless πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης του Ομίλου Entersoft, αναγνωρίζει αυτόματα, ποια τιμολόγια πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά και ποια χάρτινα στους παραλήπτες. Τέλος, η εταιρία Invoicesoft με το νέο i-spirit, από την εκτύπωση, παρέχει την δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής παραστατικών και καρτελών στους συναλλασσόμενους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις