Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΜΠ, ΟΠΑ και Δήμου Αθηναίων για να γίνει η πόλη innovation-friendly

Στόχος να αποτελέσει η Αθήνα κέντρο καινοτομίας, φιλοξενώντας πρωτοπόρα έργα και διεπιστημονικές ομάδες.

Πενταετές Μνημόνιο Συνεργασίας, για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, υπέγραψε ο Δήμος Αθηναίων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), δύο από τα σημαντικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και οι πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και του ΟΠΑ, Δημήτρης Μπουραντώνης. Με το Μνημόνιο τίθενται «οι βάσεις, προκειμένου να μετεξελιχθεί το κέντρο της Αθήνας σε “φιλικό περιβάλλον” για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος θα διαθέσει στα δύο Ιδρύματα χώρους του Innovathens της Τεχνόπολης, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα. «Στόχος, μέσα από τη φιλοξενία των δράσεων στο κέντρο της πόλης, είναι να δημιουργηθούν νέες διεπιστημονικές ομάδες, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιχειρηματική ώσμωση με την αγορά. Ήδη, τα προηγούμενα χρόνια ο χώρος του Innovathens και της Τεχνόπολης λειτούργησε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας. Είμαστε υπερήφανοι για τη σύμπραξη με τα δύο κορυφαία -στον τομέα τους- ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς η συνεργασία αυτή αποτελεί εγγύηση για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της πόλης και εν τέλει για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να πρωτοπορεί, συμπράττοντας από την πρώτη στιγμή, με όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στο πεδίο της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Μπουντουβής επισήμανε ότι «το δυναμικό των ιδρυμάτων μας και η διεθνούς εμβέλειας έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήριά μας αποκτά μέσα από τη σύμπραξη αυτή μία νέα δίοδο για να επηρεάσει ουσιαστικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Η δημοτική αρχή με όραμα και πρωτοβουλίες, φιλοξενεί και προβάλλει το σημαντικό εγχείρημα ΕΜΠ και ΟΠΑ».

Ο κ. Μπουραντώνης, πρύτανης του ΟΠΑ, χαρακτήρισε το Μνημόνιο «ορόσημο για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην πόλη μας» και ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο κ. Μπακογιάννη «που με την κίνηση του αυτή αναγνωρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τον βαρύνοντα ρόλο που το ΟΠΑ και το ΕΜΠ διαδραματίζουν και τη σημαντική προσπάθεια που αυτά καταβάλλουν στα πεδία της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας».

Διαβάστε σχετικά:

INNOVATHENS: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 10ο κύκλο του επιχειρηματικού επιταχυντή του Δήμου Αθηναίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις