Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crypto: Τι αλλάζει μετά τη νέα μεγάλη αναβάθμιση του Ethereum

Τι νέο φέρνει το Shapella upgrade

Μια νέα μεγάλη αναβάθμιση ολοκλήρωσε το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου. Για την ακρίβεια πρόκειται για την μεγαλύτερη αναβάθμισή του από το Merge. Το Shapella upgrade όπως ονομάστηκε, αναμένεται δώσει πρόσβαση στους επενδυτές σε επιπλέον ψηφιακά tokens αξίας 30 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν κλειδωμένα εδώ και τρία χρόνια με την υπόσχεση τόκων.

Αναλυτικότερα, τα επονομαζόμενα “staked ether” tokens αποτελούν το 15% όλων των tokens του Ethereum. Ο επενδυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξει μία μικρή περίοδο αστάθειας στο ether, καθώς μερικοί θα σπεύσουν να πουλήσουν τα tokens που είχαν κλειδωμένα. Αυτό ίσως οδηγήσει σε μία μικρή πτώση της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Merge, η προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση του Ethereum, μείωσε σημαντικά  τη χρήση ενέργειας του κρυπτονομίσματος, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως θα του έδινε την ώθηση που χρειαζόταν για να ξεπεράσει το Bitcoin. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε δε συνέβη όμως καθώς αυτή τη χρονιά σημείωσε άνοδο 60% ενώ το Bitcoin σημείωσε άνοδο 80%.

Σε γενικές γραμμές το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς χάθηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται σταδιακά το 2023 με το Bitcoin να βρίσκεται σε υψηλό 10 μηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις