Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Επενδύει 2,1 δισ. δολάρια στην Ισπανία για την επέκταση των ΑΙ υποδομών της

Στόχος του tech γίγαντα είναι να συνδράμει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Σε επένδυση «μαμούθ» στην Ισπανία σχεδιάζει να προσχωρήσει η Microsoft με στόχο να συνδράμει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο tech γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων (1,9 δισ. ευρώ) για την επέκταση των ΑΙ και cloud υποδομών του τα επόμενα δύο χρόνια.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτηση του στο X o Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Pedro Sanchez.

«Η συγκεκριμένη επένδυση επεκτείνεται πέρα από τη δημιουργία των data centers. Είναι ενδεικτική της αφοσίωσης που δείχνουμε εδώ και 37 χρόνια στη χώρα, στην ασφάλεια της, στην ανάπτυξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κυβέρνησης της, καθώς και στους ανθρώπους της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Smith.

Στα πλάνα της Microsoft είναι να δημιουργήσει ένα cloud data center στη Μαδρίτη, καθώς και ένα data centre campus στο Αραγκόν, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές εταιρείες και κυβερνητικούς θεσμούς.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Brad Smith «μέσω των συγκεκριμένων υποδομών τόσο η Ισπανία, όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρείες και κυβερνητικοί θεσμοί θα έχουν πρόσβαση σε όλη την γκάμα των AI υπηρεσιών της Microsoft».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις