Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργατικοί χώροι στην Κίνα από 109 ευρώ την εβδομάδα

Στην φιλοξενία και ενοικίαση χώρων σε νεοφυείς εταιρείες, “ποντάρουν” πλέον οι περισσότερες κινεζικές μεσιτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν στην κατοχή τους τεράστια κτιριακά συγκροτήματα και επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν, παρέχοντας επαγγελματική στέγη από 109 δολάρια την εβδομάδα.

Η τιμή αυτή αφορά τους «ανοικτούς» συνεργατικούς χώρους, στους οποίους θα προσφέρεται η απαραίτητη υποδομή δικτύου (δωρεάν), στοιχειώδης αποθηκευτικός χώρος, καφές και φυσικά, εξοπλισμός γραφείου.

Τα γραφεία είναι μονοθέσια αλλά αν κάποιος είναι πρόθυμος να ξοδέψει κάτι παραπάνω (περίπου 5.500 Υuan την εβδομάδα) μπορεί να ενοικιάσει έναν «κλειστό» χώρο, στον οποίο θα μπορούν να εργαστούν έως έξι άτομα.

Εταιρείες όπως η Soho China, η Vanke και η Sino-Ocean Land, οι οποίες βλέπουν το οικοσύστημα της Κίνας να γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα (14 εκατομμύρια startups αναμένεται να δραστηριοποιηθούν μέσα στο 2016), διαμορφώνουν τα κτίρια τους στο Πεκίνο, στην Σαγκάη, στο Σεντζέν και στην Γκουαντζού, προκειμένου να καλύψουν τα 420 εκατ. τετραγωνικά μέτρα που θα χρειαστούν οι εργαζόμενοι των νέων αυτών εταιρειών – με το αζημίωτο φυσικά.

Συνεργατικοί χώροι όπως αυτοί αποτελούν πόλο έλξης και για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να ανοίξουν παραρτήματα στην Κίνα – όπως η Uber για παράδειγμα, υποψήφιος ενοικιαστής της Soho China.

Η τελευταία συγκεκριμένα φιλοδοξεί να αυξήσει τους συνεργατικούς της χώρους, δημιουργώντας 100.000 νέους σταθμούς εργασίας μέχρι το 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις