Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intel εξαγόρασε την Γερμανική Ascending Technologies

Αντιλαμβανόμενη πως τα drones εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς ως μια ιδιαίτερα σημαντική μελλοντική πληροφοριακή πλατφόρμα, η Intel προχώρησε στην εξαγορά της Ascending Technologies.

Η Ascending Technologies, που εδρεύει στο Krailing της Γερμανίας, δραστηριοποιείται στην κατασκευή drone που ενσωματώνουν εξαιρετικό λογισμικό αυτόματου πιλότου για drones και αντίστοιχους αλγόριθμους.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Josh Walden, Senior Vice President και General Manager του New Technology Group της Intel: “Κατά το πρόσφατο παρελθόν συνεργαστήκαμε με την Ascending Technologies προκειμένου να συνδυάσουμε τους αλγόριθμους αίσθησης και αποφυγής με τις δυνατότητες βάθους ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο της τεχνολογίας Intel RealSense. Από κοινού, οι εν λόγω τεχνολογίες μπορούν – μεταξύ άλλων – να βελτιώσουν την ασφάλεια των drones, βοηθώντας τα να αποφύγουν ανεπιθύμητα εμπόδια και συγκρούσεις! Με την εξαγορά της Ascending Technologies θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους υφιστάμενους πελάτες της, ενώ ταυτόχρονα θα συνεργαστεί με την ομάδα Perceptual Computing της Intel προκειμένου να αναπτύξουν τεχνολογία UAV που με τη σειρά της θα βοηθήσει τα drones να πετούν έχοντας μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο θα κινούνται”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις