Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καταπολεμώντας την απάτη με το… Βitcoin

Τους δυο τελευταίους μήνες διαβάζουμε συνεχώς ειδήσεις όπου μεγάλες τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές επενδύουν σε FinTech Startup που αναπτύσσουν τεχνολογίες διασφάλισης χρηματοπιστωτικών συναλλαγών βασισμένες στο Βitcoin και για την ακρίβεια στο Blockchain.

To Blockchain με πολύ απλά λόγια είναι ένα σύστημα καταγραφής και πιστοποίησης συναλλαγών το οποίο είναι σχεδόν άτρωτο σε κακόβουλες επεμβάσεις τρίτων άρα αυξάνοντας το βαθμό αξιοπιστίας σε οτιδήποτε συνδέεται με αυτό.

Digital Asset, Blockstream, Everledger και ShoCard

H Digital Asset  έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των μεγάλων τραπεζών ανά τον κόσμο.

Η Blockstream ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συγκέντρωσε 55 εκατ. δολάρια στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης φτάνοντας συνολικά τα 75 εκατ. δολ. για την εξέλιξη μιας τεχνολογίας που βασίζεται στο Βlockchain.

H Everledger έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρείες, μόλις αποφοίτησε από τον Accelerator TechStars και έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Η ασφαλιστική απάτη κοστίζει τεράστια ποσά στις εταιρείες, με 45 δισ. δολάρια να χάνονται κάθε χρόνο αφού το 65% των δόλιων ασφαλιστικών απαιτήσεων δεν εντοπίζονται. Η Everledger αρχικά θα εστιάσει στην πιστοποίηση της αγοράς των διαμαντιών, όπου κάθε χρόνο δαπανώνται επίσης μεγάλα ποσά από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις κλοπές και την έρευνα της απάτης στους πολύτιμους λίθους, αναπτύσσοντας ένα Hitech σύστημα ταυτοποίησης κάθε διαμαντιού μέσω Blockchain.

H ShoCard έχει αναπτύξει ένα σύστημα ατομικών ψηφιακών ταυτοτήτων που βασίζεται επίσης στο Blockchain και επιδιώκει τη συνεργασία με τράπεζες για να κάνει τη διαδικασία πιστοποίησης κατά τη χρήση πιστωτικών καρτών online πιο απλή και σαφώς πιο ασφαλή.

Η Stampd.io προσφέρει μια web υπηρεσία σήμανσης οποιουδήποτε ψηφιακού αρχείου μέσω Blockchain έτσι ώστε να πιστοποιείται η γνησιότητά του και ο αρχικός δημιουργός. Η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη και κοστίζει 0.99 ευρώ ανά αρχείο.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το πεδίο δόξης του Blockchain είναι λαμπρό για FinTech και Hitech Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις