Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4YFN 2016: 12.500 επισκέπτες και 5.200 επαφές Startups με επενδυτές

Μεγάλη διαγράφεται η επιτυχια του φετινού 4YFN στη Βαρκελώνη, το οποίο ολοκληρώθηκε. Οι επισκέπτες έφτασαν τις 12.500, 50% περισσότεροι απο το 2015, ενώ πραγματοποίηθηκαν χιλιάδες επαφές μεταξύ Startups και επενδυτών. 2.500 άτομα εκπαιδεύτηκαν στα workshops ενώ πραγματοποιήθηκαν 230 σημαντικές ομιλίες 130 ωρών συνολικά.

400 Startups δήλωσαν το παρόν μαζί  με εκατοντάδες επενδυτών, accelerators, VCs και incubators οι οποιοι μαζί με επιλεγμένους δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν αρκετές, επίπονες θα λέγαμε, ώρες pitching.

Εκτός απο το βραβείο που πήρε το πληκτρολόγιο για Smartphones ThingThing, το οποίο επιτρέπει την εύκολη διαχείριση αρχείων, ημερολογίου κ.α. ταυτόχρονα με τις γραπτές συνομιλίες στη κατηγορία Disrupted by Mobile, βραβεία πήραν και τα:

Slock.itστη κατηγορία Internet Of things.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει την ενοικίαση, πώληση και διαμοιρασμό διαφόρων αντικειμένων όπως για παράδειγμα ένα λουκέτο, ένα κλειδί ή μια κλειδαριά πόρτας ενός διαμερίσματος, χωρίς την ανάγκη διαμεσολάβησης με το άλλο άτομο, μια και η όλη διαδικασία πιστοποίησης αλλά και πληρωμών γίνεται μέσω της πλατφόρμας και της τεχνολογίας Blockchain.

PixonEye, στη κατηγορία Digital Media.
Πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει την ανάλυση της συμπεριφοράς αλλά και των συνηθειών συγκεκριμένων ομάδων χρηστών βάσει των φωτογραφιών που αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα. Με αυτό το τρόπο οι ενδιαφερόμενοι, και ειδικά οι διαφημιστές, μπορούν πραγματοποιούν προσωποποιημένες καμπάνιες marketing μια και έχουν πολλά περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή τους πέρα απο την ηλικία, το φύλλο, τις σπουδές κλπ.

Τέλος, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια παρουσία στο φετινό 4YFN αυτή θα ήταν του Startupbootcamp της Βαρκελώνης, το οποίο είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου accelerator και επενδύσεων, και ειδικεύεται στα Internet Of Things. Έντεκα Startups παρουσίασαν τις ιδέες τους τόσο στο περίπτερο όσο και στη παρουσίαση μπροστά σε πλήθος κόσμου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις