Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Pay – Android Pay και η μάχη της Αγγλίας

Σε αυτή τη μάχη φαίνεται ότι η Apple έχει κερδίσει το πρώτο γύρο μια και η υπηρεσία πληρωμών μέσω Smartphone λειτουργεί ήδη εδώ και 9 μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Barclays ήταν η μοναδική τράπεζα που δεν υποστήριζε το Apple Pay, κάτι που άλλαξε εδώ και μερικές μέρες. Τα Google Play και Samsung Pay αναμένονται στο να βγουν στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Apple, Google και Samsung έχουν δημιουργήσει ειδικά apps-ηλεκτρονικά πορτοφόλια τα οποία δέχονται τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη, μεταμορφώνοντας τα σε πιστωτικές κάρτες, με το κάτοχο να πληρώνει απλά φέροντας τα Smartphones κοντά στα POS όπως κάνουμε σήμερα με τις ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Το ηλεκτρονικό αυτό πορτοφόλι προσφέρει μεγάλες ευκολίες στον χρήστη αναφορικά με την διαχείριση των καρτών αλλά και έλεγχο των συναλλαγών που έχουν γίνει ενώ δίνει και πολλά εργαλεία marketing στις εταιρείες με κάρτες επιβράβευσης καταναλωτών μια και αποκτούν ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες τους και προώθησης πωλήσεων.

Το Apple Pay υποστηρίζει κάρτες VISA, Mastercard και American Express, συνεργάζεται με 16 βρετανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Barclays όπως προαναφέραμε. Επίσης υπάρχουν ειδικές συμφωνίες για πληρωμές και προγράμματα επιβράβευσης καταναλωτικής πιστότητας με μεγάλα ονόματα του λιανεμπορίου αλλά και των δημόσιων μεταφορών αλλά και μέσω πολλών δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών όπως για παράδειγμα αυτές των: ETSY, Just Eat, Deliveroo, Dice, Zara κ.α.

Android Pay

 

Google Pay

Η Google έχει το δικό της σύστημα πληρωμών σε λειτουργία στις ΗΠΑ και τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας στην Αυστραλία. Μόλις ανακοινώθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του Android Pay στην Βρετανία.

Μέχρι στιγμής οι συνεργασίες της Google με τράπεζες φτάνουν τις 8 και όπως ήταν αναμενόμενο δεν περιλαμβάνεται η Barclays. Οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα λιανικής περιλαμβάνουν τα Starbacks, τα Costa, η BP, η KFC, η Aldi κ.α. ενώ και σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξουν συνεργασίες για άμεσες πληρωμές από μια σειρά Apps και υπηρεσιών web.

Η Visa έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την υποστήριξή της στο Android Pay ενώ η MasterCard μόλις ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία εξασφάλισης συναλλαγών MasterCard Digital Enablement Service υποστηρίζει τις ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Android Pay.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις