Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ενδιαφέρεται για τη Time Warner και τη Netflix, αλλά έχει νόημα;

H Apple ως γνωστόν έχει πάνω από 200 δισ. δολ. μετρητά στην τράπεζα και είναι η πρώτη στη λίστα με τις πιο πλούσιες εταιρείες στο κόσμο. Εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη εξαγοράς της Time Warner από την Apple, η οποία επιβεβαιώθηκε μερικές μέρες πριν από τους Financial Times.

Η επαφή μεταξύ των δυο εταιρειών δεν έγινε καν σε επίπεδο CEO, με την Time Warner να περιλαμβάνει το γνωστό κανάλι του Game Of Thrones και του The Wire, ΗΒΟ, τη Warner Bros με ταινίες όπως το Lego Movie και Batman vs. Superman, αλλά και το CNN.

Η αξία της Time Warner είναι αυτή τη στιγμή λίγο πάνω από τα 60 δισ. δολ. ενώ και η Netflix έχει μπει στο στόχαστρο της Apple, με αξία λίγο πάνω από 40 δισ. δολ. Οι τιμές των μετοχών και των δυο εταιρειών αυξήθηκαν μετά το δημοσίευμα.

Η Apple ξέρει ότι δεν μπορεί να στηρίζεται στην επιτυχία του iPhone για πάντα και ότι πρέπει να μπει και σε άλλες αγορές. Το Apple TV και η βιομηχανία της διασκέδασης είναι μια από αυτές και εκεί έχει ένα σχετικό πρόβλημα μια και αρκετοί πάροχοι ταινιών και σειρών αρνούνται να μπουν στη πλατφόρμα της Apple.

Η εξαγορά ενός ομίλου όπως η Time Warner ή της Netflix σίγουρα θα δώσει τεράστια ώθηση στο Apple TV και θα τη μετατρέψει σε ένα μεγάλο παίκτη στην αγορά της ψυχαγωγίας αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται μια άγνωστη, για την Apple, αγορά η οποία με κανένα τρόπο δεν έχει τα περιθώρια κέρδους του iPhone.

Από την άλλη γιατί η Apple να δώσει τόσα χρήματα για ένα πάροχο και να μην δελεάσει όλη την αγορά αυξάνοντας τις προσφορές της για κορυφαίο περιεχόμενο;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις