Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Payworks: 4,5 εκατ. δολ. χρηματοδότηση για πληρωμές POS

Όλο και αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τις τράπεζες στις πληρωμές μέσω φορητών συσκευών και τερματικών POS στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες της νέας οικονομίας.

Η Γερμανική Payworks σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση νέας υπηρεσίας της, ανακοίνωσε και μια σημαντική χρηματοδότηση.

Ο χώρος των λύσεων πληρωμών στο σημείο της αγοράς ή της υπηρεσίας απαιτεί μεγάλη ευελιξία σε επίπεδο τεχνολογίας, ευκολία σε επίπεδο χρήσης και χαμηλές χρεώσεις, χαρακτηριστικά τα οποία συνήθως δεν υπάρχουν στα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών των τραπεζών.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού η Square είναι το μεγάλο όνομα στις επαγγελματικές και εμπορικές πληρωμές με διάφορες Startups να επικεντρώνονται σε κάθετες αγορές.

Ο ανταγωνισμός στις πληρωμές mobile στην Ευρώπη φουντώνει

Στην Ευρώπη ο ανταγωνισμός είναι επίσης έντονος μια και στους δύο μεγάλους παίκτες, iZettle και SumUp μπαίνει σφήνα και η Γερμανική Payworks.
H Σουηδική iZettle δραστηριοποιείται σε πάνω από 12 χώρες και η SumUp σε πάνω από 14 χώρες και έχουν συγκεντρώσει μεγάλες χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα.

Η Payworks, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών Pulse, θα προσφέρει μια ευέλικτη πλατφόρμα πληρωμών με κάρτες POS στο cloud ενώ θα δέχεται και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των Apple, Samsung και Google, ενώ η εταιρεία συνδέεται ήδη με τα συστήματα εκκαθάρισης πληρωμών των Barclaycard, Stripe, SIX, Elavon κ.α.

Η χρηματοδότηση πρώτου γύρου της Payworks άγγιξε τα 4,5 εκατ. δολ. με τις HW Capital και Rumford να ηγούνται, ενώ συμμετέχουν πολλά στελέχη και ιδιώτες επενδυτές καθώς και ο υπάρχων επενδυτής Speedinvest. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι στιγμής έχει πάρει 9 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις