Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η “σοφή” εξαγορά του Instagram από το Facebook και οι “αναχωρητές” έφηβοι

«Colpo Grosso» αποδείχτηκε η εξαγορά του Instagram από το Facebook το 2012, έναντι μόλις 1 δισ. δολ., τουλάχιστον σε ότι αφορά τα παιδιά και τους έφηβους, αφού πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι ηλικίες 12-24 εγκαταλείπουν το Facebook για το Snapchat και Instagram.

Σύμφωνα με την νεότερη έρευνα του eMarketer αν και οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 17«3 εκατ., παρουσιάζοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με το 2016, η ηλικιακή ομάδα 12-17 θα μειωθεί κατά 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι σε 14,5 εκατ., ενώ οι ηλικίες 18 – 24 θα αυξηθούν λιγότερο σε σχέση με το 2016 επίσης.

Αυτή η τάση είχε γίνει εμφανής και σε παλιότερες έρευνες με τα παιδιά και τους εφήβους να στρέφονται στο Instagram και το Snapchat κυρίως λόγω ότι η επικοινωνία σε αυτές τις ηλικίες βασίζεται κυρίως στο οπτικό περιεχόμενο αλλά και για τον απλούστατο λόγο ότι στο Facebook υπάρχουν οι γονείς τους και όλο τους το… σόι.

emarketer_FBΕπίσης διαφαίνεται και η τάση τα παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία να προσπερνούν το Facebook κατευθυνόμενα προς τα προαναφερόμενα κοινωνικά δίκτυα για τη «πρώτη τους φορά» online.

Όπως προαναφέραμε οι έφηβοι φαίνεται προτιμάνε το Snapchat με την μηνιαία βάση χρηστών του να αυξάνεται κατά 26% το 2017, σε 79 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις του 2017.

Οι μηνιαίοι χρήστες του Instagram στις Η.Π.Α. πάντα θα αυξηθούν κατά 24% το 2017 στα 85,5 εκατ. ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις. Οι ηλικίες μάλιστα κάτω από 12 ετών θα αυξηθούν κατά 19% και στα 12-17 κατά 9%.

Η κίνηση του Facebook να εξαγοράσει το Instagram αποδείχτηκε εξαιρετική μια και δεν χάνει τη πρόσβαση σε αυτό το κοινό έστω και σε διαφορετικό δίκτυο. Βέβαια η δυναμική που έχει το Snapchat είναι μεγάλη μια και είναι πολύ δυνατό στις ηλικίες 12-17 και 18-24 και αναμένεται να προσπεράσει σε μηνιαίους χρήστες τόσο το Instagram όσο και το Facebook μέσα στο 2017 στις Η.Π.Α.

Το 25% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο Instagram

emarketer_FB_UKΣύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 16,7 εκατ. άτομα μπαίνουν στο Instagram κάθε μήνα, μια αύξηση 35% σε σχέση με το 2016!

Βέβαια το Snapchat είναι πολύ κοντά στο 21% με διπλασιασμό των μηνιαίων χρηστών του σε σχέση με πέρυσι!

Το Facebook παραμένει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και εκεί χάνει χρήστες τις ηλιακές ομάδες 12-17 και 18-24 προς τo Snapchat και Instagram.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις