Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IKEA Place: νέα εφαρμογή AR για το iPhone

To iOS 11 αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην Εμπλουτισμένη Πραγματικότητα (Augmented Reality – AR) ενώ ακολουθεί και η Google με ανάλογα εργαλεία με το ARKit της Apple για δημιουργία εφαρμογών AR.

Πέρα από την κλασική και αναμενόμενη εφαρμογή που «θα μας λέει τα αστέρια» σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να βρισκόμαστε, η IKEA παρουσίασε την νέα εφαρμογή IKEA PLACE, βασισμένη στην πλατφόρμα ARKit της Apple όπως προαναφέραμε, η οποία προβάλλει χιλιάδες ΙΚΕΑ τρισδιάστατα στο χώρο μας μέσα από τη φορητή συσκευή και μας δίνει τη δυνατότητα να τα προσαρμόσουμε σε μέγεθος, σχέδιο και λειτουργικότητα -με ακρίβεια που αγγίζει το 98%- ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στις διαστάσεις του χώρου μας. Η εφαρμογή επιτρέπει να διακρίνουμε ακόμα και τις λεπτομέρειες στα υφάσματα ή πώς το φως και οι σκιές επηρεάζουν την επίπλωση του δωματίου.

«Η εφαρμογή IKEA PLACE διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για αγορές προϊόντων, δίνει έμπνευση και τη δυνατότητα πειραματισμού με διαφορετικά προϊόντα, στυλ και χρώματα σε πραγματικές συνθήκες με μια απλή κίνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Michael Valdsgaard, Επικεφαλής Digital Transformation, Inter IKEA Systems.

Πάνω από 2.000 προϊόντα, κυρίως προϊόντα καθιστικού, θα είναι αρχικά διαθέσιμα. Για τη χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη η έκδοση iOS 11 στο iPhone και iPad καθώς φυσικά και η λήψη της εφαρμογής. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αρχές Οκτωβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις