Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4,5 εκατ. δολ. για την TravelersBox

Πόσες φορές δεν έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό και δη σε χώρες όπου το νόμισμα δεν είναι το ευρώ και στην επιστροφή σας στο αεροδρόμιο έχετε μια τσέπη γεμάτη με ψιλά ή ακόμη και χαρτονομίσματα με χαμηλή αξία στο τοπικό νόμισμα, τα οποία δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια!

Τη λύση δίνει η TravelersBox, η οποία σας επιτρέπει να ανταλλάξετε τα ξένα νομίσματα που διαθέτετε σε ευρώ ή δολάρια, στέλνοντάς σας την αξία τους απευθείας στον λογαρισμό Paypal, Skype ή στην Starbucks κάρτα ανταμοιβής πελατών που έχετε.

Προ ημερών, η TravelersBox άντλησε κεφάλαια συνολικού ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων από τις Global Blue, Yuval Tal, Zohar Gilon, Hagai Tal, Ehud Levy και Pitango Venture Capital. Όπως επισημαίνει ο Tomer Zussman, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας: “Κάθε φορά που επέστρεφα από κάποιο ταξίδι διαπίστωνα πως οι τσέπες μου ήταν γεμάτες με ψιλά, τα οποία αθροίζονταν σε 10 έως 15 δολάρια κάθε φορά. Εάν σε αυτό το μέγεθος προσθέστε το γεγονός ότι σε ετήσια βάση υπάρχουν περί τους 3 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες, τότε εύκολα αντιλήφθηκα πως εκεί έξω υπάρχει μια αγορά αξίας 40-50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την οποία ουδείς ασχολούνταν!”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις