Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τόμας Γκρότα (T-Ventures): “Η ελληνική startup ‘σκηνή’ δεν έχει να ‘ζηλέψει’ πολλά από την υπόλοιπη Ευρώπη”

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ένα startup οικοσύστημα ανταγωνιστικό σε όλη την Ευρώπη, παρότι ξεκίνησε πιο αργά, αναφέρει ο Τόμας Γκρότα της T-Ventures (το venture capital fund της Deutsche Telekom στην Γερμανία) σε συνέντευξή που παραχώρησε στο EMEAstartups.com στη διάρκεια εκδήλωσης του European Pirate Summit στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ του ελληνικού οικοσυστήματος και άλλων, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σκανδιναβία. Η διαφορά είναι ότι πρόκειται για ένα πιο νέο και πιο πρώιμο οικοσύστημα και χρειάζεστε περισσότερη υποστήριξη“, αναφέρει, συμπληρώνοντας πως το ελληνικό οικοσύστημα θα πρέπει να υιοθετήσει στοιχεία από άλλα οικοσυστήματα και να μάθει από την εμπειρία άλλων χωρών.

Είναι σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα ότι ξεκίνησε πιο αργά. Βλέπετε τα λάθη που έκαναν άλλοι και μαθαίνετε από αυτά“, τονίζει.

Σε ό,τι αφορά στο ευρύτερο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του τεχνολογικού επιχειρείν, ο Γκρότα αναφέρει ότι το μεγάλο “στοίχημα” για τις startups της ηπείρου θα είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουν προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα που δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν εταιρείες στις ΗΠΑ ή στην Ασία, προκειμένου να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους.

Δείτε την συνέντευξη του Τόμας Γκρότα στο βίντεο που ακολουθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις