Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα “έξυπνα” γυαλιά κολύμβησης της Form καταγράφουν τη λειτουργία της καρδιάς

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για τα «έξυπνα» γυαλιά κολύμβησης της Form, μιας startup με έδρα το Βανκούβερ, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την πραγματοποίηση διάφορων μετρήσεων (θερμίδων, απόστασης κ.α.) σε πραγματικό χρόνο.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Polar, εταιρεία η οποία αναπτύσσει προϊόντα καταγραφής της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο, με στόχο να ενσωματώσει την τεχνολογία της στο προϊόν της. Από τον Νοέμβριο, λοιπόν, τα γυαλιά κολύμβησης της Form θα έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της καρδιακής λειτουργίας, επιτρέποντας στους αθλητές να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των προπονήσεών τους, αλλά και να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα τους.

Πώς θα γίνει αυτό;

Η μέτρηση θα γίνεται από τα “Polar OH1 και OH1+”, τα μόνιτορ της Polar, τα οποία θα είναι ενσωματωμένα στο λουρί των γυαλιών της Form και θα καταγράφουν τον καρδιακό ρυθμό χρησιμοποιώντας τον οπτικό αισθητήρα LED που διαθέτουν και τον αλγόριθμο της εταιρείας.

Τα δεδομένα θα μεταφέρονται ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο το OH1/OH1 + στα γυαλιά, και ο κολυμβητής θα μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπροστά του, καθώς κολυμπά και να εκτιμά με ακρίβεια την προσπάθεια που καταβάλλει μια δεδομένη στιγμή – κάτι που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο στο άθλημα αυτό.

Οι ολοκληρωμένες προπονήσεις θα συγχρονίζονται με την εφαρμογή Swim App, και θα ενσωματώνονται στα δεδομένα μετρήσεων, δημιουργώντας κάποια στατιστικά στοιχεία απόδοσης του αθλητή. Οπλισμένοι με αυτά τα εργαλεία, οι κολυμβητές και οι προπονητές θα αποκτήσουν χρήσιμες πληροφορίες και θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν μελλοντικές προπονήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ.

“Η Form συνεργάζεται στενά με την Polar από το 2018 για να επιτρέψει αυτή τη λειτουργία”, δήλωσε ο Dan Eisenhardt, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Form. “Έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές με κολυμβητές όλων των επιπέδων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ανταγωνιστικών κολυμβητών, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα“, συμπλήρωσε.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις