Εκτός Κολομβίας η Uber με δικαστική απόφαση

0

Για άλλη μία φορά, η Uber “απαγορεύεται” σε μία ολόκληρη χώρα. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Κολομβία, την οποία η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει την 1η Φεβρουαρίου, μετά από δικαστική απόφαση εις βάρος της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Uber σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση, η οποία όπως ισχυρίζεται η ίδια είναι αυθαίρετη και παραβιάζει την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που προστατεύει τις θυγατρικές αμερικανικών εταιρειών. Προς το παρόν, πάντως, η εταιρεία “φεύγει” και αφήνει 88 χιλιάδες οδηγούς και 2 εκατ. πελάτες!

Σημειώνεται ότι η αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον της Uber υποστήριζε ότι η εταιρεία παρανομούσε “απομακρύνοντας” τους πελάτες από τα ταξί και προσφέροντας τις υπηρεσίες της χωρίς άδεια.

Όπως προαναφέρθηκε, αυτή δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που η Uber απομακρύνεται με δικαστική απόφαση από μια πόλη ή χώρα. Πρόσφατα, γερμανικό δικαστήριο “απέκλεισε” την εταιρεία από τη χώρα καθώς έκρινε ότι αυτή δεν έχει την άδεια που χρειάζεται προκειμένου να προσφέρει μεταφορικές υπηρεσίες με μισθωμένα αυτοκίνητα.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία έχασε την άδεια λειτουργίας της και στο Λονδίνο, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της, με 3,5 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το 2017 και η Ιταλία είχε απαγορεύσει προσωρινά τις δραστηριότητες της χώρας.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι το γεγονός ότι η Κολομβία είναι η πρώτη χώρα στην Αμερική που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.