Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Ιστορίες επιτυχίας και νέες αποκαλύψεις για το Dragons’ Den στο δεύτερο επεισόδιο

Όλα όσα είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπής για Startups στην ελληνική τηλεόραση με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο

Ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος μας ταξίδεψαν για ακόμα μια φορά στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας το Σάββατο 1 Ιουλίου μέσα από την συχνότητα του ONE CHANNEL.

Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 08:00 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για μια από τις πιο δυναμικές scale-ups της χώρας μας, αλλά και για το πως οι Startups μπορούν να συνδέονται με την πολιτική. Επίσης, κάναμε ένα μικρό ταξίδι στο metaverse και πήραμε μια «γεύση» για το πως θα μοιάζει η βιομηχανία της μόδας στο μέλλον. Ακόμα, μάθαμε τα πάντα γύρω από το πολύκροτο θέμα της συγκατοίκησης, αλλά και για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις συμφωνίες στο Dragons’ Den Greece. Τέλος, γνωρίσαμε την εταιρεία -«κλειδί» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Δείτε εδώ το δεύτερο επεισόδιο του ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

Ο πρώτος καλεσμένος ήταν ένας Startupper της πολιτικής. Ο λόγος για τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, συνιδρυτής σε Startups (FlexCar κλπ), αλλά και Γραμματέας των Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ. Τον κ. Θεοδωρόπουλο τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη FlexCar, καθώς ήταν ένας από τους τρεις συνιδρυτές της ελληνικής scale-up. Όπως ανέφερε ο ίδιος «ξεκινήσαμε την εταιρεία τέλη του 2018, η οποία πήγε ανέλπιστα καλά. Ξεκινήσαμε σε μία δύσκολή περίοδο, τότε υπήρχαν ακόμα capital controls, μετά από λίγο ήρθε και η πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο τα καταφέραμε και «σηκώσαμε» κεφάλαια, τα οποία μας βοήθησαν να εξελιχθούμε και να μεγαλώσουμε σαν εταιρεία».

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μέχρι τώρα υποστήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Όπως τόνισε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στις Startups, πέρα από την σταδιοδρομία του στην Mckinsey ενεπλάκη ενεργά με το οικοσύστημα των Startups σε μια περίοδο που ακόμα και επιχειρηματίες δεν γνώριζαν τι θα πει ο όρος Startup. Οπότε ήτανε μια περίοδος στην οποία ο ίδιος είχε τα ερεθίσματα και την εμπειρία ώστε να δώσει και την κατεύθυνση μετά όταν έγινε πρωθυπουργός στο πως θα στειρηχθεί το οικοσύστημα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οικοσύστημα πρέπει να στηρίζεται και στα δύκολα γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν καλές εταιρείες».

Στη συνέχεια της εκπομπής, γνωρίσαμε τον Constantino Roselli, ιδρυτή και CEO της NTZNS, της εταιρείας που έρχεται για να καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής μόδας. Όπως ανέφερε ο ίδιος «ξεκινήσαμε ως digital fashion προσπαθώντας να κάνουμε disrtupt στο business fashion model, ώστε να μπορεί να είναι ένα καθαρά ένα μοντέλο D2C ( direct to customer), όπου ο σχεδιαστής θα μπορεί να βλέπει τον πελάτη του άμεσα χωρίς διαμεσολαβητές. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε και η φιλοσοφία της εταιρείας είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, Netizens, δηλάδή οι cityzens (πολίτες) του internet. Ένα κομμάτι του Netizens είναι η εκπαίδευση, δηλαδή το πως θα καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους στο να γίνουν από cityzens netizens. Και αυτό γιατί οι έννοια του cityzen έχει να κάνει με την πόλη που χτίζεται γύρω από ένα εργοστάσιο. Όμως το εργαστάστασιο δεν υπάρχει πια, το εργοστάσιο το έχουμε στις τσάντες μας, είναι το laptop μας, είναι η τεχνολογία».

Δείτε εδώ το δεύτερο επεισόδιο του ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

Ο Constantino Roselli μας αποκάλυψε επίσης το τι θα συμβεί το 2030, καθώς και το γιατί η ημερομηνία αυτή είναι τόσο σημαντική. « Το 2030 αυτό που θα γίνει είναι ότι το metaverse θα έχει εγκατασταθεί ως κάτι νορμάλ. Και αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε ήδη με τα VR μοντέλα που έχουν λανσάρει η Meta και η Apple, θα δούμε δηλαδή τον κόσμο να στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το δεύτερο πράγμα που θα δούμε είναι ένα cultural shift, δηλαδή ο κόσμος θα αρχίσει να ζητάει πράγματα που δεν θα έχουν σχέση με όσα βλέπουμε και γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο CEO της NTZNS.

Ο τρίτος καλεσμένος ήταν ο Δομίνικος Πρίτης, CEO του MyRoomie, της Startup που δίνει λύση σε έναν από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από την εύρεση κατοικίας. Σύμφωνα με τον ίδιο «το MyRoomie είναι πλατφόρμα συγκατοίκησης, είναι κάτι που στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο, στην Ελλάδα όχι ακόμα, ο φοιτητόκοσμος ήταν αυτός που μέχρι τώρα ως επί το πλείστον χρησιμοποιούσε τη συγκατοίκηση. Ωστόσο, φαίνεται πως η οικονομία διαμοιρασμού, δηλαδή η στροφή προς οικονομίες, οι οποίες θα βοηθήσουν την τσέπη μας να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις που γίνοντα συνέχεια και μεταξύ αυτών και η συγκατοίκηση είναι κάτι το οποίο βλέπει όλο και περισσότερος κόσμος, πέραν των φοιτητών».

Ο Δομίνικος Πρίτης μας μίλησε και για την εμπειρία του στο Dragons’ Den και συγκεκριμένα για την συμφωνία που έκλεισε με τον Λέοντα Γιοχάη. «Η συμφωνία προχωράει, λίγο πιο αργά απ ότι θα το ήθελα, αλλά προχωράει… Το show ήταν μεγάλη εμπειρία, μεγάλο σχολείο γιατί καταρχάς πιτσράρεις μια ιδέα σε δυνητικούς επενδυτές, αλλά και σε καταναλωτές. Και έχω να σου πω ότι και τα στατιστικά που είδαμε μετά την προβολή του επεισοδίου ανέβηκαν, οπότε η τηλεόραση είναι ακόμα βασιλείας. Η συμφωνία όμως έγινε, προχωράει και με άλλα παιδιά από το show που έχουμε κρατήσει επαφές έχω ακούσει ότι γενικά προχωράνε οι συμφωνίες, κάποιες έχουν κοπεί, αλλά αρκετές προχωράνε», ανέφερε ο CEO του MyRoomie.

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Χάρης Δημητρακόπουλος, CEO της Softweb, της εταιρείας που ανοίγει την πόρτα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Όπως δήλωσε ο ίδιος η «Softweb είναι μια εταιρεία πληροφορικής, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων νέων τεχνολογιών σε επίπεδο web και mobile. Ουσιαστικά, έχουμε προϊοντικές λύσεις στη φαρέτρα μας, οι οποίες εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Στο DNA της επιχείρησης μας είναι και η ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού. Συνεπώς, η γκάμα των πελατών μας είναι ένας συνδυασμός τόσο από Startup επιχειρήσεις, όσο και από καθιερωμένες επιχειρήσεις είτε εγχώριες είτε πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους».

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Δευτέρα σε επανάληψη στις 08:00
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις