Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βιετνάμ: Αναμένεται έκρηξη πλούτου μέσα στην επόμενη δεκαετία

Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου οποιασδήποτε χώρας όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τον αριθμό των εκατομμυριούχων, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας.

Το Βιετνάμ αναμένεται να δει την πιο απότομη άνοδο στην αύξηση του πλούτου κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς εδραιώνει τη θέση του ως παγκόσμιος κόμβος παραγωγής, σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας πληροφοριών New World Wealth και της Henley & Partners.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας προβλέπεται να δει αύξηση του πλούτου κατά 125% τα επόμενα 10 χρόνια, δήλωσε στο CNBC ο Andrew Amoils, αναλυτής της New World Wealth. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου οποιασδήποτε χώρας όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τον αριθμό των εκατομμυριούχων, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας.

Το Βιετνάμ θεωρείται σχετικά ασφαλής χώρα σε σύγκριση με άλλα έθνη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ο Amoils, γεγονός που παρέχει στις εταιρείες ένα επιπλέον κίνητρο για τη δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων εκεί.

Η στρατηγική θέση της χώρας – που μοιράζεται χερσαία σύνορα με την Κίνα και βρίσκεται κοντά σε μεγάλες θαλάσσιες εμπορικές οδούς – το χαμηλό κόστος εργασίας, καθώς και οι υποδομές που υποστηρίζουν τις εξαγωγές έχουν μετατρέψει το Βιετνάμ σε κυρίαρχο προορισμό για διεθνείς επενδύσεις, ανέφερε η McKinsey σε έκθεση.

Η ιστορία ανάπτυξης του Βιετνάμ ξεκίνησε από την εκβιομηχάνιση που βασίζεται στις εξαγωγές, οδηγούμενη από τρία κύματα άμεσων ξένων επενδύσεων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα, δήλωσε ο οικονομολόγος και βοηθός αντιπρόεδρος της Maybank, Brian Lee.

Υπάρχουν κάποια εμπόδια που θα μπορούσαν να σταματήσουν την επιταχυνόμενη ανάπτυξη του Βιετνάμ, ωστόσο. Πρωτίστως, το εργατικό δυναμικό θα χρειαστεί περισσότερη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των παραγωγικών δραστηριοτήτων ένταξης δεξιοτήτων και πολύπλοκων δραστηριοτήτων.

Μια παρατεταμένη παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την καταναλωτική ζήτηση στις ανεπτυγμένες αγορές, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να επηρεάσει τον μεταποιητικό τομέα και τις εξαγωγές του Βιετνάμ, δήλωσε ο Ho της VinaCapital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις