Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rumble μηνύει την Google για τις διαφημιστικές πρακτικές της

Η εταιρεία κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης, ενώ ζήτησε αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων

Μήνυση εναντίον της Google κατέθεσε η πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, Rumble, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης, ενώ ζήτησε αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων. Η αγωγή υποστηρίζει ότι η Google έχει μονοπωλήσει τη διαφημιστική αγορά, προβαίνοντας σε πολλαπλές εξαγορές, με αποτέλεσμα να εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ταυτόχρονα τους πελάτες και τους παρόχους.

Η Rumble κατηγόρησε την Google ότι προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας με το Facebook της Meta με στόχο να εμποδίσει το Facebook από το να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στο Ad tech οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει.

Με τη σειρά της η Google αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Rumble χαρακτηρίζοντάς τους «απλώς λανθασμένους» και δήλωσε ότι η Rumble χρησιμοποιεί «δεκάδες» ανταγωνιστικές υπηρεσίες διαφημίσεων, πέρα από το Google Ad Manager.

«Θα δείξουμε στο δικαστήριο πώς τα διαφημιστικά μας προϊόντα ωφελούν τους πελάτες μας και τους βοηθούν να χρηματοδοτούν το περιεχόμενό τους στο διαδίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωσή του στο Reuters, επιμένοντας ότι οι πελάτες διατηρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων όταν επιλέγουν τα εργαλεία της εταιρείας.

Η Rumble κατέθεσε την αγωγή αργά τη Δευτέρα (13/5) στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Rumble καταθέτει αγωγή κατά της Google. Στην προηγούμενη αγωγή που κατατέθηκε το 2021, η εταιρεία κατηγόρησε τον tech κολοσσό ότι ευνοεί το YouTube στα αποτελέσματα των αναζητήσεών της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε επίσης πέρυσι αγωγή κατά της Google, κατηγορώντας την εταιρεία για κατάχρηση της κυριαρχίας της στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης και υποστήριξε ότι θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει το Ad Manager.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Google αντλεί περίπου τα τρία τέταρτα των εσόδων της από τις διαφημίσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις