Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Papara: Η τουρκική neobank εξαγοράζει την SadaPay για 30 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για ένα στρατηγικό βήμα για την επέκταση της Papara στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας

Στην εξαγορά της πακιστανικής fintech Startup, SadaPay, έναντι 30 εκατ. δολαρίων προχώρησε η τουρκική neobank, Papara.

«Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι κάναμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη διεθνή επέκταση μας αποκτώντας το 100% των μετοχών της SadaPay, η οποία έχει την έδρα της στο Πακιστάν», ανέφερε η Papara σε ανακοίνωση της.

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό βήμα για την επέκταση μας στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Papara αναμένεται να επενδύσει άλλα 10 εκατ. δολάρια στη SadaPay, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος διεθνώς, έχοντας φτάσει τους 1 εκατ. χρήστες σε χρόνο ρεκόρ.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι η SadaPay πουλήθηκε κάτω από την αξία της, η οποία υπολογιζόταν γύρω στα 100 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Papara είναι ο πρώτος FinTech μονόκερος της Τουρκίας, με την αποτίμησή της να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Αύγουστο του 2023.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 στοχεύοντας στα εκατομμύρια Τούρκων που λόγω οικονομικών δυσκολιών, δεν έχουν απολύτως καμία πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες. Χάρη στις απλές διαδικασίες της, η εταιρεία έγινε γρήγορα δημοφιλής και μετατράπηκε στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν όλοι οι απόδημοι Τούρκοι για να στείλουν χρήματα στην πατρίδα τους.

Σήμερα η εταιρεία έχει επεκταθεί στις ασφαλίσεις κατοικίδιων, κατοικιών, ταξιδιών και κινητών τηλεφώνων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις