Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτήν την εβδομάδα, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η Ferryhopper, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ενώ το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν και ειδήσεις όπως η δημιουργία του Idea Platform, μιας νέας δράσης του επιταχυντή CapsuleT, και σημαντικές δηλώσεις όπως αυτές που έκανε πρόσφατα ο CEO της Airbnb.

Διαβάστε αναλυτικά:

Χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ για την Ferryhopper

Χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Ferryhopper, η ελληνική μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/61878/chrimatodotisi-26-ekat-evro-gia-tin-ferryhopper/

Μάλτα: Ο μεσογειακός “παράδεισος” των Startups

Πώς μια μικρή νησιωτική χώρα απέναντι από τις ακτές της Αφρικής και δημοφιλής τουριστικός προορισμός μετεξελίχθηκε σε ένα τεράστιο τεχνολογικό και ψηφιακό «πάρκο» για τις Startups όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61274/malta-o-mesogiakos-paradisos-ton-startups/

Airbnb: “Ό,τι χτίζαμε για δώδεκα χρόνια, το χάσαμε σε έξι εβδομάδες”

Είναι γνωστό ότι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ειδικά της νεοφυούς και καινοτόμας, μπορεί να εργάζεσαι για χρόνια πάνω σε κάτι, να «χτίζεις» και να τελειοποιείς, και εκεί που νομίζεις ότι έχεις το «ιδανικό προϊόν», να έρχεται ένας ανταγωνιστής, μια απροσδόκητη αλλαγή στην αγορά, μια… πανδημία, και να τα χάνεις όλα, κυριολεκτικά σε μία στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61813/airbnb-oti-chtizame-gia-dodeka-chronia-to-chasame-se-exi-evdomades/

Κατακρημνίστηκαν οι επενδύσεις VC στις Η.Π.Α.

Σε λίγες μέρες κλείνει ημερολογιακά το πρώτο εξάμηνο του 2020 με τα στοιχεία του Pitchbook νa δείχνουν ότι οι επενδύσεις VC έχουν πέσει σημαντικά στις Η.Π.Α., κάτι δυστυχώς αναμενόμενο, με τις Startups να βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, ειδικά αν ο τομέας τους έχει δεχθεί μεγάλο κτύπημα από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/61854/katakrimnistikan-i-ependysis-vc-stis-i-p-a/

H.E.L.P.: Το νέο εργαλείο της Workathlon εκπαιδεύει τους εργαζόμενους της φιλοξενίας

Έχοντας ως στόχο να κάνει τη δουλειά των επαγγελματιών της Φιλοξενίας πιο εύκολη, η Workathlon δημιούργησε το H.E.L.P. (Hospitality Essentials Learning Platform).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/61946/h-e-l-p-to-neo-ergalio-tis-workathlon-ekpedevi-tous-ergazomenous-tis-filoxenias/

Η Ελλάδα στον “πάτο” της ΕΕ, όσον αφορά την ψηφιοποίηση

27η – επί συνόλου 28 κρατών μελών της ΕΕ- κατατάσσεται η Ελλάδα στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61997/i-ellada-ston-pato-tis-ee-oson-afora-tin-psifiopiisi/

Idea Platform: Ο CapsuleT αναζητά έξυπνες ιδέες για προβλήματα στον τουρισμό

Ο CapsuleT, ο πρώτος επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού -που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος- προχωρά στην ενίσχυση των δράσεών του με τη δρομολόγηση του Idea Platform (Πλατφόρμας Ιδεών).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/61994/idea-platform-o-capsulet-anazita-exypnes-idees-gia-provlimata-ston-tourismo/

Purposeful: Μια ελληνική Startup ενάντια στις πιο σπάνιες ασθένειες, με “όπλο” την τεχνολογία

Με την πανδημία του κορωνοϊού να «κοστίζει» καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε όλον τον κόσμο, πολλές εταιρείες σε όλον τον κόσμο «βγήκαν μπροστά» το προηγούμενο διάστημα, προσφέροντας νέες λύσεις, η καθεμία από το δικό της πεδίο δράσης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/61773/purposeful-mia-elliniki-startup-enantia-stis-pio-spanies-asthenies-me-oplo-tin-technologia/

Χρίστος Δήμας: “Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ερευνητές, για να αφοσιωθούν στο έργο τους”

Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά στην Έρευνα και την Καινοτομία, παρουσίασε την Παρασκευή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/61889/christos-dimas-theloume-na-diefkolynoume-tous-erevnites-gia-na-afosiothoun-sto-ergo-tous/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις