Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Clementine: Χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώ με στόχο τη συναισθηματική ευεξία των γυναικών

Χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η γαλλική Femtech Startup Clementine, η οποία σύμφωνα με τον Guardian είναι μία από τις 7 εφαρμογές που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο κινητό της.

Η Clementine, μέσω του app της, προσφέρει επαγγελματικές συνεδρίες υπνοθεραπείας και διάφορα άλλα προϊόντα ευεξίας, τα οποία έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τις γυναίκες, κάνοντας τις να “έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να νιώσουν ικανές”.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από την Kim Palmer, η οποία είχε στραφεί στην υπνοθεραπεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού που πάθαινε σε μία περίοδο της ζωής της που συνδύαζε απαιτητική δουλειά, εγκυμοσύνη και διάφορες άλλες μορφές “κοινωνικής πίεσης”. Η Palmer δοκίμασε την μέθοδο αυτή και στη συνέχεια θέλησε να βοηθήσει άλλες γυναίκες. Γι’ αυτό δημιούργησε την Clementine, η οποία έχει σήμερα 75.000 χρήστες, με το 95% αυτών να είναι γυναίκες.

Mε τη νέα χρηματοδότηση, η founder έχει στόχο να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή, προσθέτοντας – μεταξύ άλλων- (απομακρυσμένες) εκδηλώσεις, ημερολόγια αυτοβοήθειας, αλλά και εκπομπές (τύπου podcasts) από κορυφαίους παραγωγούς.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις