Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Seaya Ventures: Ποιο είναι το κορυφαίο ισπανικό VC που επένδυσε στη FlexCar;

«Γεννήθηκε» με όραμα να δημιουργήσει τη νέα γενιά επιχειρήσεων στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και χθες έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική FlexCar, ηγούμενη ενός γύρου – ρεκόρ για την ελληνική σκηνή. Είναι η Seaya Ventures, και είναι ένα ισπανικό VC που από το 2013 επενδύσει σε αρχικού αλλά και προχωρημένου σταδίου τεχνολογικές επιχειρήσεις στις προαναφερθείσες περιοχές. Στόχος της είναι να μεταμορφώνει μικρές ή μεγαλύτερες Startups σε ηγέτες των αγορών που απευθύνεται, και το χαρτοφυλάκιό της αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι τα καταφέρνει.

Μεταξύ άλλων, το VC έχει επενδύσει στην Cabify, τη Glovo, τη Wallbox και τη Spotahome, τέσσερα μεγάλα ονόματα με σημαντική διεθνή πορεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ισπανική εταιρεία ridesharing Cabify, ήταν ο πρώτος μονόκερος της χώρας αλλά και η πρώτη εταιρεία της συγκεκριμένης αγοράς που πέτυχε κερδοφορία το 2020. Αντίστοιχα, η Glovo είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στο χώρο του delivery, με συνεχή ανάπτυξη, επέκταση, εξαγορές και χρηματοδοτήσεις – μαμούθ. Παρόμοια πορεία ακολουθεί και η Wallbox, εταιρεία από τη Βαρκελώνη που αναπτύσσει έξυπνες λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, αλλά και η Spotahome, στην οποία παλαιότερα είχε επενδύσει και ο Απόστολος Αποστολάκης.  Άλλα success stories του VC είναι οι hundedrooms, Sindelantal, Ticketea και Percentil, οι οποίες έχουν πετύχει όλες exit.

Σημειώνεται ότι η Seaya Ventures ιδρύθηκε από την Beatriz González, μια γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και των επενδύσεων. Η González ξεκίνησε την καριέρα της στην Morgan Stanley στο Λονδίνο και το 2002 μπήκε στον τομέα των επενδύσεων VC, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στη Μαδρίτη. Σήμερα, η «σιδηρά κυρία» των ισπανικών VCs υποστηρίζει όπως είδαμε εξαιρετικές εταιρείες και έχει στην ομάδα της μια σειρά κορυφαίων στελεχών που καλύπτουν καίριες θέσεις στον επενδυτικό στίβο. Μεταξύ αυτών είναι και ο Αριστοτέλης Ξενοφώντος, διευθυντής επενδύσεων στην Seaya Ventures, ο οποίος έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στον χώρο της καινοτομίας και των επενδύσεων. Ο Ξενοφώντος είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια του Columbia και στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων για την JPMorgan και την Banco Santander.

Με αφορμή την επένδυση στην FlexCar, ο ίδιος δήλωσε ότι η Seaya Ventures πιστεύει στην ικανότητα του Γιώργου και του Κωνσταντίνου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς τους και τόνισε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε την ομάδα της Flexcar στη διεθνή επέκταση τους». Από την πλευρά της, η Beatriz González, Managing Partner της Seaya Ventures, σχολίασε: «Εχουμε στηρίξει τρεις κορυφαίες unicorn εταιρείες, την Glovo, την Cabify, και την Wallbox. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με το ταλέντο της ομάδας της Flexcar και την επιτυχία της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι η FlexCar ιδρύθηκε το 2018 από τον Κωνσταντίνο Δάβαρη, πρώην στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών και απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του London School of Economics και τον Γιώργο Δεσύλλα, πρώην στέλεχος σε μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες. Η εταιρεία, προσφέρει μίσθωση αυτοκινήτου χωρίς προκαταβολή και άλλες δεσμεύσεις, με τον χρήστη να μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, να το επιστρέψει επίσης αλλά και να το αλλάξει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη νέα της χρηματοδότηση και τους στόχους της για το επόμενο διάστημα, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις