Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ corporate επενδύσεων σε ευρωπαϊκές startups το πρώτο τρίμηνο του 2021

Οι corporate επενδύσεις στην Ευρώπη έφτασαν το ποσό ρεκόρ των 4,6 δις. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις επενδύσεις της Visa στη σουηδική buy-now-pay-later Klarna και της Salesforce Venture στην webinar platform Hopin, να παίζουν σημαντικό ρόλο στο γεγονός αυτό.

Τα εταιρικά επενδυτικά κεφάλαια αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των VC χρηματοδοτήσεων στην Ευρώπη, αφού οι μεγάλες εταιρείες έγιναν το προηγούμενο διάστημα πιο τολμηρές με μεγαλύτερους κύκλους επενδύσεων. Ο αριθμός των συμφωνιών έπεσε κατά 16% από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 αλλά το ποσό που δαπανάται σε κάθε γύρο αυξάνεται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα σε CVC συμφωνίες (2,1 δις. Δολάρια) και έκλεισε επίσης τις περισσότερες συμφωνίες (50) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Σουηδία με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να προέρχεται από την συμφωνία της Klarna.

Η Γερμανία και η Ισπανία ήταν επίσης ενεργές αγορές όσον αφορά τις επενδύσεις, με τις πιο σημαντικές να είναι αυτή της Daimler στη Volocopter και της Scania στην Sennder  , που άγγιξαν τα 242 εκατ. δολάρια και 160 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Οι πιο ενεργοί επενδυτές CVC στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι, πάντως, εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως Googe Ventures, η εταιρεία επενδυτικών δραστηριοτήτων της Google και η Salesforce Ventures. Ωστόσο, η ισπανική τράπεζα Bankinter, η SEB Ventures (επενδυτικός βραχίονας της σουηδικής τράπεζας SEB) και η Shell Ventures είναι επίσης όλο και πιο ενεργές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις