Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Baresquare συγκέντρωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει το portfolio της

Η ελληνική Startup Baresquare, άντλησε 2,5 εκατ. δολάρια μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία που εργάζεται στον τομέα των analytics σκοπεύει να επεκτείνει το πελατολόγιο της, συμβάλλοντας στην βελτιστοποίηση όλων και πιο πολλών εταιρικών αποφάσεων.  

Στον επενδυτικό γύρο, επικεφαλής ήταν το Ευρωπαϊκό VC btov Partners. Στη χρηματοδοτηση συμμετείχαν επίσης ο Μάριος Σταυρόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Softomotive και ο Κώστας Τζούμας, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Data Artisans. Στόχος της νεοφυούς επιχείρησης είναι η επιπλέον ανάπτυξη της τεχνολογίας και η άμεση είσοδος της σε νέες αγορές στο εξωτερικό. 

«Διαρκώς παράγουμε νέα δεδομένα και παραμένουμε απορροφημένοι στις οθόνες μας, ψάχνοντας απαντήσεις. Είναι αδύνατον να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση δεδομένων. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο καθότι δεν είναι δυνατό να συμβαδίσουμε με την ταχύτητα με την οποία παράγονται τα δεδομένα.  

Ακριβώς για αυτό τον λόγο η τεχνολογία της Baresquare διαβάζει ψηφιακά δεδομένα και ειδοποιεί αυτόματα τους χρήστες για προβλήματα και προτεινόμενες λύσεις. Παίρνουμε τον έλεγχο στα χέρια μας, ώστε τα δεδομένα να δουλεύουν ξανά προς όφελός μας, κι όχι το αντίστροφο», δήλωσε ο Γιώργος Γρηγοριάδης, ιδρυτής και CEO της Baresquare. 

Πρόσφατα, μάλιστα, ένας media οργανισμός με 454 εκατ. αναγνώστες 26 εκδόσεων σε 32 χώρες που εξυπηρετούταν από την Baresquare, ανίχνευσε εντός ολίγων ωρών ζητήματα που αντιμετώπιζαν οι ψηφιακοί επισκέπτες, τα οποία υπό άλλη περίπτωση θα παρέμεναν στην αφάνεια χωρίς να επιλυθούν. 

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να πολλαπλασιάσει το ρυθμό ανάπτυξης του προϊόντος της, καθιστώντας το διαθέσιμο σε περισσότερες εταιρείες, παρέχοντας έναν «24ωρο αναλυτή δεδομένων» σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τμήμα αναλυτών. Παράλληλα σε αυτές που διαθέτουν τμήμα ανάλυσης, η Baresquare θα δώσει χρόνο και ενέργεια ώστε οι ομάδες να εστιάσουν σε πιο σύνθετα θέματα και λύσεις. 

«Η btov Partners επενδύει σε τεχνολογίες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων και βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταφέρνουν περισσότερα. Η τεχνολογία της Baresquare μειώνει τον πληροφοριακό θόρυβο και τις βοηθάει να δράσουν γρήγορα στα θέματα που έχουν σημασία. Η Baresquare δίνει στους πελάτες της ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα στον εργασιακό χώρο», ανέφερε από πλευράς του ο Florian Schweitzer, συνιδρυτής του επενδυτικού κεφαλαίου btov. 

Επισημαίνεται ότι η Baresquare αποτελεί μια ScaleUp νεοσύστατη επιχείρηση του Δικτύου της Endeavor, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των analytics με διεθνές πελατολόγιο και ιδρύθηκε το 2017. Η εταιρεία έχει διαμορφώσει μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων που μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο αναλυτές και απλοί χρήστες χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τα προιόντα τους.  

Με άλλα λόγια, χάρη σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η action-driven analytics πλατφόρμα της Baresquare εντοπίζει συγκαλυμμένα προβλήματα και τρόπους βελτιστοποίησης στην επισκεψιμότητα των ιστότοπων, στην ολοκλήρωση online συναλλαγών και στην όλη ψηφιακή εμπειρία των χρηστών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις