Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η swim.me και η Dataphoria κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση στο Future Makers

Δύο ελληνικές Startup βρέθηκαν στην κορυφή του Future Makers με δύο δημιουργικά και άκρως βοηθητικά έργα, λαμβάνοντας η καθεμία ένα χρηματικό βραβείο.

Κατά τη διάρκεια του 4ου κύκλου του Future Makers, 35 ομάδες συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα incubation διάρκειας 5 μηνών, το οποίο περιλάμβανε διεθνή καθοδήγηση, ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια σε θέματα επιχειρήσεων, πρόβλεψης και τεχνολογίας, παρουσιάσεις VC και οικονομική υποστήριξη ύψους 20.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, φέτος έλαβαν μέρος 22 ομάδες από 5 χώρες (Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Σερβία), οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής του Future Makers.

Οι 4 νικήτριες ομάδες έλαβαν βραβεία αξίας 20.000 ευρώ και πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματιών, innovators και εκδηλώσεων που θα τους προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες για να επεκταθούν, να αναπτυχθούν και να γίνουν μέρος ενός καινοτόμου και διασυνδεδεμένου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τα pitches πραγματοποιήθηκαν στο Future Summit, μιας μεγάλης παγκόσμιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Social Innovation Solutions και είναι αφιερωμένη στις τάσεις του μέλλοντος, τη βιωσιμότητα και τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην κοινωνία.

Την διάκριση με χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ και τον τίτλο “Future Makers Grand Winner” εξασφάλισε η TOBORO – μια ρουμανική πλατφόρμα ενοικίασης peer-to-peer που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φέρνοντας σε επαφή δανειζόμενους και δανειστές σε μια πλατφόρμα που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανταλλαγή, να αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών και να διευκολύνει τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία.

Την 2η θέση και ένα έπαθλο 5.000 ευρώ κέρδισε η ελληνική swim.me – μια έξυπνη φορητή συσκευή που σχεδιάστηκε από μια ομάδα μηχανικών στην χώρα μας, για τον προσανατολισμό τυφλών κολυμβητών στην πισίνα. Το σύστημα αποτελείται από ένα σκουφάκι κολύμβησης και γυαλιά και προορίζεται για χρήση σε συνθήκες προπόνησης, στην πισίνα.

Το 3ο βραβείο, ύψους 3.000 ευρώ, πήγε σε μια ακόμη ελληνική νεοφυή επιχείρηση – την Dataphoria, την πρώτη data-for-good, με γνώμονα τον αντίκτυπο, Startup στην περιοχή. Πρόκειται για μια πλατφόρμα με εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά προσαρμοσμένη για επιχειρήσεις, κυβερνητικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Η πλατφόρμα συλλέγει και ενοποιεί εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα, βελτιστοποιεί τις λειτουργίες τους και αυτοματοποιεί τη μέτρηση της επιρροής τους, στοχεύοντας σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Η 4η θέση, με τιμητική αμοιβή 2000 ευρώ, πήγε στο DOIT, μια ρουμανική εφαρμογή για νέους όπου μπορούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, συμμετέχοντας σε πρακτικά challenges.

Επισημαίνεται ότι το Future Makers διοργανώνεται από την Social Innovation Solutions, σε συνεργασία με το Global Shapers Bucharest Hub, και υποστηρίζεται από την Raiffeisen Bank Romania & Enel România.

Η Social Innovation Solutions είναι ένας οργανισμός που προσφέρει συμβουλευτική και υποστήριξη σε ΜΚΟ και επιχειρήσεις σχετικά με το κοινωνικό τους αποτύπωμα, τις μελλοντικές τάσεις και την καινοτομία, ενώ διαχειρίζεται μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιχειρηματικών διαγωνισμών όπως τα Social Impact Award, Future Makers, Impact Accelerator & Future Youth Summit, πλατφόρμες συζήτησης όπως τα Future Summit, Future Talks και Future Magazine, καθώς και την εκπαίδευση στελεχών στην προβλεψιμότητα μέσω του Future Lab.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις