Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο απολογισμός του efood για τα 10 χρόνια λειτουργίας

Το efood κλείνει 10 χρόνια από την ίδρυση του μετρώντας το έργο του διαχρονικά.

Το efood συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, διαγράφοντας μια αναπτυξιακή πορεία ως μια από τις πρώτες υπηρεσίες delivery στην Ελλάδα. Τόσο οι υπηρεσίες του όσο και το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει αποτέλεσαν βασικά στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης. 

Τον Νοέμβριο του 2011, το efood ξεκίνησε ως μια καινοτόμος ιδέα, δημιούργημα μιας start up εταιρείας, με μόλις 2 ανθρώπους προσωπικό, τους ιδρυτές της. Σήμερα 10 χρόνια μετά την πρώτη παραγγελία στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα, το efood εντάσσεται στο δυναμικά ενεργό οικοσύστημα της χώρας, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.  

Το εργασιακό περιβάλλον

Το efood απασχολεί σήμερα περισσότερους από 5.100 εργαζόμενους, εκ των οποίων 4.290 είναι διανομείς και στελέχη που εξασφαλίζουν τη λειτουργία των παραδόσεων ενώ 810 δημιουργούν και υποστηρίζουν την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας. Τόσο αναφορικά με το συνολικό αριθμό απασχολούμενων όσο και με την ποιότητα των θέσεων εργασίας, το efood συγκαταλέγεται ανάμεσα στους βασικούς εργοδότες στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα αποσπάσει δύο σχετικές διακρίσεις στον θεσμό Best Place to Work, κατακτώντας τα δύο τελευταία έτη, την 5η και 3η θέση αντίστοιχα. 

Επενδύοντας ταυτόχρονα στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, προσφέρει στους εργαζόμενους του προγράμματα παροχών και παράλληλα υλοποιεί ένα οργανωμένο πλάνο συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού του με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και online courses, με στόχο να δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης στις ομάδες του.

Δεδομένης της συνεχούς αύξησης του μεριδίου αγοράς του αλλά και της διεύρυνσης των υπηρεσιών του, όπως με την προσθήκη του efood market, καταγράφει ένα σημαντικό ρυθμό ετήσιας αύξησης του προσωπικού, ο οποίος και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνεχίσει ανοδικά, με την υλοποίηση ενός σχεδίου δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την υποστήριξη της επέκτασης του efood τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο νέων υπηρεσιών. 

Ρόλος στην αγορά και την ελληνική οικονομία

Σε 10 χρόνια λειτουργίας, το efood έχει ενσωματώσει στην πλατφόρμα του περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις εστίασης καθώς και εμπορικά καταστήματα σε 100 πόλεις ανά την Ελλάδα. Η ανάπτυξή του ακολουθεί την ανάπτυξη του delivery στην Ελλάδα και συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων, για τις οποίες αποτελεί κανάλι πώλησης που περιλαμβάνει εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι το επισκέπτονται καθημερινά. 

Ο ρόλος του efood ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν πάνω από 5.845 νέες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στην πλατφόρμα του, έχοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους με τη διανομή του efood, δεδομένων των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων, ως αποτέλεσμα των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Το efood έχει ακόμη συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα τα τρία τελευταία χρόνια, σε φορολογία εισοδήματος και Φ.Π.Α., ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών, για τα συνεργαζόμενα καταστήματα, στα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, έχει διευρυνθεί κατά 2 δισ. ευρώ.

Το κοινωνικό αποτύπωμα

Με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει εντάξει στη λειτουργία του, γνωστό ως “Love Delivered”, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ποικίλες δράσεις για πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και δωρεές σε πιστοποιημένους φορείς.

Από το 2019 έως σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 900.000 ευρώ και 365.316 γεύματα προσφοράς από εταιρική συμβολή και τις ατομικές δωρεές των 200.585 ανθρώπων χρηστών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η τεχνολογία ως βάση

Το efood στήριξε την ανάπτυξη του σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία που διαμορφώνει, η οποία του επιτρέπει να προσθέτει νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα του καθώς και να συνδέεται άμεσα με τους καταναλωτές.

Η επένδυση στην τεχνολογία αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρείας και ταυτόχρονα κεντρικό στόχο για τα επόμενα χρόνια, τα οποία σε μια αγορά που διευρύνεται συνεχώς με την είσοδο νέων εταιρειών, το efood στοχεύει να συνεχίσει να δημιουργεί νέα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα:

efood: Ραγδαία επιχειρηματική ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνία!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις