Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alchemy: Decacorn σε λιγότερο από τέσσερις μήνες η Startup που αναπτύσσει blockchain υποδομή

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase, η εταιρεία από το 2017, όταν και ιδρύθηκε, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 564 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις

Όταν η Alchemy έκλεισε τον Οκτώβριο με επιτυχία τον Series C γύρο χρηματοδότησης ύψους 250 εκατ. δολαρίων, έλαβε το χρίσμα του πιο πρόσφατου crypto-corn, με την αποτίμησή της να ξεπερνά τα 3,5 δισ. δολάρια. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αυτή η επιτυχία της Startup, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ήταν μόλις η αρχή.

Η εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμα blockchain υποδομή ανακοίνωσε πρόσφατα πως σχεδιάζει να αντλήσει επιπλέον 200 εκατ. ευρώ σε νέο Series C-1 γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Lightspeed και την Silver Lake, εκτοξεύοντας την αποτίμησή της στα 10,2 δισ. δολάρια σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Όσον αφορά την τεχνολογία που αναπτύσσει, δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν την Alchemy ως την Amazon Web Services του blockchain με την έννοια ότι παρέχει εργαλεία και φιλοξενία για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στο blockchain και στο Web3—όπως έκανε η Amazon για όσους θέλουν να μεταφέρουν τις εργασίες των επιχειρήσεών τους στο cloud.
Επί της ουσίας πρόκειται για μια πλατφόρμα υποδομών ειδικά σχεδιασμένη για αποκεντρωμένες εφαρμογές, με τους επενδυτές να στρέφονται όλο και περισσότερο σε πλατφόρμες τέτοιου τύπου.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του Web3 και του blockchain και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης για να διπλασιάσουμε την παραγωγικότητά μας και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο οικοσύστημα που όλοι μοιραζόμαστε», δήλωσε ο Nikil Viswanathan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alchemy σε ένα blog post με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase, η εταιρεία από το 2017, όταν και ιδρύθηκε, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 564 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις. Αν και αυτός ο αριθμός είναι εντυπωσιακός από μόνος του, τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι εταιρείες που υποστηρίζονται από VCs στον τομέα του blockchain συνολικά έχουν συγκεντρώσει 2,7 δισ. δολάρια μόλις από την αρχή του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Decacorns: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι «μονόκεροι» με αξία άνω των 10 δισ. δολαρίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις