Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4 ελληνικά Πανεπιστήμια στα κορυφαία 150 πανεπιστήμια του κόσμου στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά Ειδικότητα

Η πέμπτη έκδοση των Διεθνών Πινάκων Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα της QS The World University Rankings by Subject, δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της QS TopUniversities.com. Στους πίνακες αποκαλύπτονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 36 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων όπως τα μαθηματικά, το δίκαιο, τη φυσική, την οικονομία και άλλες 32 ειδικότητες.

Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια, που κατέχουν εξέχουσα θέση στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2015 της QS (QS World University Rankings by Subject 2015).

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίζονται στους πίνακες κατάταξης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να ξεχωρίζει στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 150 και σε τρεις  ειδικότητες. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της μηχανολογίας όπου το κατατάσσει στην 29η θέση, ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην 51-100 θέση και το Πανεπιστήμιο Πατρών στη 101-150 θέση στον ίδιο κλάδο. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται στην 101-150 θέση στον κλάδο της λογιστικής.

Ανάμεσα στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγονται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και για πρώτη φορά το Πολυτεχνείο Κρήτης στην 251-300 θέση στον κλάδο της επιστήμης του περιβάλλοντος.

Η Ελένη Μπώλου, μάρκετινγκ μάνατζερ της QS, λέει ότι «η συνολική επίδοση των ελληνικών πανεπιστημίων στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης της QS, παραμένει καλή και σταθερή μιας και τα περισσότερα πανειστήμια κατάφεραν να διατηρήσουν τις ίδιες θέσεις με αυτές του 2014. Είναι επίσης θετικό ότι για πρώτη φορά ακόμα ένα Ελληνικό πανεπιστήμιο το Πολυτεχνείο Κρήτης κάνει την εμφάνισή του στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης της QS».

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκονται στην κορυφή όσον αφορά τον αριθμό των κλάδων στους οποίους ηγούνται με το Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) να κυριαρχούν σε 21 κλάδους. Ωστόσο, τα βρετανικά πανεπιστήμια βελτίωσαν τις θέσεις τους με έξι πανεπιστήμια να διακρίνονται στις πρώτες θέσεις σε τουλάχιστον έναν από τους 36 κλάδους. Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε 31 τομείς, ενώ η Οξφόρδη και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ακολουθούν με 29.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις