Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FTX: Ο Sam Bankman-Fried συνελήφθη στις Μπαχάμες

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει την έκδοση του 30χρονου πρώην CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, το οποίο κατέρρευσε τον προηγούμενο μήνα

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο ιδρυτής και πρώην CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried. Η τοπική Βασιλική Αστυνομική Δύναμη πέρασε χειροπέδες στον 30χρονο, μετά από πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον του.

Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση των ΗΠΑ να ζητήσει την έκδοσή του είναι πλέον πολύ πιθανό.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στις Μπαχάμες εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Bankman-Fried θα βρίσκεται υπό κράτηση έως ότου «υποβληθεί επίσημο αίτημα έκδοσης».

Ο πρωθυπουργός στις Μπαχάμες, Philip Davis, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Μπαχάμες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινό συμφέρον να φέρουν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν όλα τα άτομα που σχετίζονται με τη FTX, τα οποία ενδέχεται να έχουν προδώσει τη δημόσια εμπιστοσύνη και να έχουν παραβιάσει το νόμο. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν ποινικές διώξεις κατά του Bankman-Fried ανεξάρτητα, οι Μπαχάμες θα συνεχίσουν τις δικές τους ρυθμιστικές και ποινικές έρευνες σχετικά με την κατάρρευση της FTX, με τη συνεχή συνεργασία με τους εταίρους της σε θέματα επιβολής του νόμου και των κανονιστικών ρυθμίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού».

Τη σύλληψη του Bankman-Fried επιβεβαίωσε και το γραφείο του εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Damian Williams, το οποίο υποστήριξε συγχρόνως ότι το γεγονός έγινε «κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατέθεσε το γραφείο του εισαγγελέα». Σε tweet του, το γραφείο του εισαγγελέα πρόσθεσε: «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην αποσφράγιση του κατηγορητηρίου το πρωί και θα έχουμε περισσότερα να πούμε στη συνέχεια».

Ο πρώην CEO της FTX ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η επιτροπή ερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση της FTX, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να καταθέσει αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα.

Τέλος, τον προηγούμενο μήνα, δημοσίευμα του Reuters υποστήριξε ο Bankman-Fried μετέφερε κρυφά κεφάλαια πελατών της FTX ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία συναλλαγών Alameda Research της οποίας αποτελεί ιδρυτής. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις