Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7 εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο του 3ου GloVo.Con

Την Κυριακή 22 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το τρίτο κατά σειρά GloVo.Con, με τίτλο “ACTion FACTory: The Art of Volunteerism”, το συνέδριο εθελοντών της GloVo – Global Volunteers’ Platform. Ο καλλιτεχνικός χώρος εκδηλώσεων Dudu Loft υποδέχθηκε και φιλοξένησε για τρεις ημέρες τους 190 συμμετέχοντες του συνεδρίου, σε ένα περιβάλλον γεμάτο ενέργεια, ενθουσιασμό και χαρά.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 8 ομιλίες, στοχευμένες στην προσωπική εξέλιξη, στις νέες αναδυόμενες οικονομίες και στην εκπλήρωση των ονείρων τους,  και έλαβαν μέρος σε 7 εθελοντικές δράσεις σε όλη την Αθήνα.

Στόχος των φετινών ομιλιών και workshops ήταν να ανοίξουν τους ορίζοντές και να δώσουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται κανείς για να κυνηγήσει τα όνειρά του. O Dušan Janković, από το Impact Hub Vienna, έκανε δύο ομιλίες με θέματα «Leadership: The impact of young leaders in an organization” και “Emotional Intelligence: Understanding the rollercoaster of emotions”. Ο Νίκος Φόρος, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην Orientum, εξήγησε πώς να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει ένα event στην ομιλία του “Secrets of Networking in Events”, ενώ ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, διευθύνων σύμβουλος του δικτύου “Solidarity Now” και η Μπέττυ Τσακαρέστου, καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, μίλησαν για δύο ξεχωριστά κομμάτια της σύγχρονης οικονομίας, στις ομιλίες τους “Social Entrepreneurship – Orange Economy” και “The Collaborative Economy Promise: from ideation to co – creation of our lives”, αντίστοιχα. Ο Άρης Κωνσταντινίδης, co-founder της GloVo, μίλησε στα νέα μέλη της για την “GloVo Culture”, ενώ ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, υπενθύμισε με τον καλύτερο τρόπο πως πρέπει πάντα να κυνηγάμε τα όνειρά μας, στην ομιλία του “Will, commitment and dreams: Everything you need to fight the obstacles of a discriminative society”.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου έκλεισε με την “Living Library”, όπου μέλη της βασικής ομάδας της GloVo μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τις σκέψεις τους και δέχθηκαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του GloVo.Con ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Για αυτό τον λόγο, πραγματοποιήθηκαν 7 εθελοντικές δράσεις σε όλη την Αθήνα, με στόχο να δοθεί χαρά και βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κατά την διάρκεια της δράσης “Act Natural”, μία ομάδα εθελοντών καθάρισε και βοήθησε στην διατήρηση του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης», παρατήρησαν 30 περίπου είδη πουλιών, γέμισε 8 σακούλες σκουπιδιών και έφτιαξε 8 χελιδονοφωλιές, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ενώ μία άλλη ομάδα επισκέφτηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου για την δράση “Who let the dogs out”, όπου έβγαλαν βόλτα, περιποιήθηκαν και έπαιξαν με 35 αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενεί το σωματείο. Παράλληλα, με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με αναπηρία, έλαβε χώρα η δράση “The Dance.4all Project” όπου η χορευτική ομάδα EXIS, η οποία αποτελείται από χορευτές με και χωρίς αναπηρία, χόρεψε με εθελοντές της GloVo και της GloVo 4all, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καλλιτεχνικού βίντεο. Σε συνεργασία με την «ΑΝΑΣΑ», μία ομάδα εθελοντών γύρισε μία ταινία μικρού μήκους, με θέμα τις διατροφικές διαταραχές, στα πλαίσια της δράσης “B.eat : Beating Eating Disorders”, ενώ μαζί με τον οργανισμό “Clean Hands” ανακυκλώθηκαν 12,5 κιλά σαπούνι σε μπάρες, ξεδιαλέχτηκαν πάνω από 5 μαύρες σακουλές σκουπιδιών σαπούνι και γαλακτώματα μαλλιών και σώματος σε σωληνάρια και συσκευάστηκε μια γεμάτη κούτα με πακέτα, κάθε ένα από τα οποία περιείχε δύο μπάρες σαπούνι, δύο σαμπουάν, δύο αφρόλουτρα, μια κρεμά σώματος και μια κρέμα μαλλιών,  τα οποία θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, κατά την διάρκεια της δράσης “The Art of Recycling”. Τέλος, για την δράση “Colors, Games, Action!” έγινε επίσκεψη το Ίδρυμα Χατζηκώνστα όπου ζωγράφισαν , μαζί με τα παιδιά που φιλοξενεί το ίδρυμα, 3 επιδαπέδια παιχνίδια, κουτσό, φιδάκι και αλφάβητο, ενώ στο «Καταφύγιο Αγάπης και Συμπαράστασης» ετοιμάστηκε και προσφέρθηκε φαγητό σε 194 αστέγους και απόρους, για την δράση “The Recipe of Caring”.

Τέλος, όπως έγινε και πέρυσι, στο κλείσιμο του συνεδρίου όλοι μαζί, συμμετέχοντες και οργανωτική, σχεδίασαν τα επόμενα βήματα της GloVo και μοιράστηκαν στιγμές και σκέψεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις