Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pockee: Η νέα πραγματικότητα στα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Ο ρόλος του online shopping, το νεοφερμένο «Quick commerce» και η νέα πρόταση του Pockee που προσφέρει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και παράδοση express σε 1 ώρα.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε το τελευταίο 18μηνο γύρω από τη δημιουργία online σούπερ μάρκετ στην ελληνική αγορά, καθώς οι συνθήκες της πανδημίας –με τα συνεχόμενα lockdowns– ευνόησαν τη στροφή των καταναλωτών σε ψηφιακές λύσεις που παρέχουν καλές τιμές, γρήγορη εξυπηρέτηση, παράδοση στο σπίτι, ασφάλεια και, το σημαντικότερο, πολύτιμο χρόνο για τους καταναλωτές.  

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με την έρευνα της Convert Group, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 κατά 282%. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως το 2019 το ποσοστό των ηλεκτρονικών πωλήσεων ειδών σούπερ μάρκετ αντιστοιχούσε περίπου στο 0,3 % των συνολικών πωλήσεων, ενώ σήμερα το ποσοστό διαμορφώνεται στο 3%-4% με αυξητικές τάσεις.  

Όμως, όλες οι πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν πως η συγκεκριμένη κατηγορία αγορών έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως δείχνει και το συνολικό ποσοστό του online τζίρου των σούπερ μάρκετ, που παραμένει μονοψήφιο, αλλά ταυτόχρονα και πολλές ευκαιρίες.  

Έτσι, οι επίδοξοι διεκδικητές των online πελατών σούπερ μάρκετ έχουν αρκετές προκλήσεις, ώστε να ικανοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό. Από τη σωστή απεικόνιση χιλιάδων κωδικών και την εύκολη πλοήγηση μέχρι τη γρήγορη (ως άμεση) παράδοση προϊόντων και την ευελιξία στον τρόπο παραγγελίας και πληρωμής.  

Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά έχουν εισέλθει προσφάτως παραδοσιακοί μεγάλοι retailers με φυσικά καταστήματα, ηλεκτρονικές πλατφόρμες delivery αλλά και κάποιοι νέοι «παίκτες» που φτιάχνουν δικά τους dark stores (καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά ως κέντρα εξυπηρέτησης παραγγελιών) και χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα για την παράδοση των προϊόντων.  

Η νέα πρόταση που αλλάζει τα ελληνικά δεδομένα 

Μία από τις νέες προτάσεις στο πεδίο των online αγορών σούπερ μάρκετ είναι το Pockee, μια γνωστή εφαρμογή για τα κουπόνια και άλλες χρηστικές λειτουργίες γύρω από το σούπερ μάρκετ. Η γνωστή εφαρμογή εισέρχεται δυναμικά στο πεδίο του online shopping, με στόχο να δώσει χρόνο και χρήμα πίσω στους καταναλωτές!  

Μέσω της νέας υπηρεσίας, το Pockee υπόσχεται μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων μέσω των συνεργαζόμενων λιανεμπόρων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για online παραγγελία απευθείας μέσα από την εφαρμογή, αλλά και με μια λύση γρήγορης παράδοσης –μόλις σε 1 ώρα– αρχικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μέσω του PockeeMart.  

Ο πελάτης θα απολαμβάνει αυτόματα όλα τα οφέλη του Pockee, όπως αποκλειστικά cashback κουπόνια, πόντους επιβράβευσης και συμμετοχή σε διαγωνισμούς και κληρώσεις. Όσον αφορά στις προσφορές, θα παρέχεται πληθώρα προσφορών 1+1,50% και 40% σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων τόσο μέσω των συνεργαζόμενων αλυσίδων, όσο και μέσω PockeeMart.  

Η μεγάλη διαφορά από παρόμοιες υπηρεσίες είναι ότι πρόκειται για μια εφαρμογή αμιγώς σούπερ μάρκετ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. Γι’ αυτό μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να διατηρεί τα «αγαπημένα» του προϊόντα, ώστε με λίγα clicks να ολοκληρώνει την παραγγελία του. Ταυτόχρονα, το σύστημα του προτείνει αυτόματα προϊόντα που ενδεχομένως χρειάζεται ή έχει ανάγκη, με βάση τις προηγούμενες αγορές. 

Με δωρεάν παράδοση σε μια ώρα 

«Στόχος του Pockee είναι να διευκολύνει την online shopping εμπειρία, δίνοντας πίσω χρόνο και χρήμα στους πελάτες του σούπερ μάρκετ. Για να το πετύχουμε δίνουμε τη δυνατότητα στις ήδη συνεργαζόμενες αλυσίδες να δέχονται online παραγγελίες μέσα από το App μας, ενώ στη Θεσσαλονίκη δίνουμε τη δυνατότητα παραλαβής σε 1 ώρα μέσω του PockeeMart», όπως αποκαλύπτει ο ιδρυτής του Pockee Ζήσης Τσαϊρέλης και προσθέτει σχετικά με το νέο εγχείρημα: «Απευθυνόμαστε στο σύνολο των καταναλωτών που θέλουν να κάνουν τα εβδομαδιαία ψώνια τους γρήγορα και οικονομικά. Κάθε μήνα 100.000 καταναλωτές χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας για ενημέρωση προσφορών αλλά και χρήση αποκλειστικών cashback κουπονιών.  

Πρόκειται για ένα κοινό εξοικειωμένο με την τεχνολογία, ακόμη και αν δεν ψωνίζει online το καλάθι του σούπερ μάρκετ – σε αυτούς τους χρήστες θέλουμε να παρουσιάσουμε μια νέα λύση, ώστε, εκτός από το χρηματικό όφελος που ήδη λαμβάνουν, να γνωρίσουν και μια νέα εμπειρία στην κατάρτιση και την αγορά του εβδομαδιαίου καλαθιού τους». 

Όσον αφορά στην επιλογή της Θεσσαλονίκης για την έναρξη της λειτουργίας, ο συνιδρυτής του PockeeMart Απόστολος Συμεωνίδης εξηγεί χαρακτηριστικά: «Όσο ο χρόνος που θέλουμε να διαθέτουμε για τα ψώνια μικραίνει, αφήνοντας χώρο για πιο δημιουργικές ασχολίες, ο καταναλωτής αναζητά γρήγορη παράδοση, απλές διαδικασίες και σωστές τιμές. Εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και μέσα από το “κλειστό” μοντέλο των dark stores, θεωρούμε ότι δίνουμε μια ελκυστική εναλλακτική για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.  

Από την πρώτη μέρα έχουμε συνεργαστεί με το σύνολο των προμηθευτών μας, ώστε να εξασφαλίζουμε τις καλύτερες τιμές και προσφορές για τους πελάτες μας, ενώ έχουμε επενδύσει σε δικό μας στόλο οχημάτων, ώστε να “ελέγχουμε” την ποιότητα και την ταχύτητα της παράδοσης των προϊόντων σε άψογη κατάσταση».  

Το PockeeMart κάνει παραδόσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., αφού προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν παράδοσης με το μίνιμουμ των αγορών με παραγγελίες από μόλις 25 ευρώ. Και μάλιστα με δυνατότητα παράδοσης εντός μίας ώρας από τη στιγμή της παραγγελίας. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις