Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wondercraft: Η audiotech Startup με ελληνικό DNA «σήκωσε» 3 εκατ. δολάρια

Η Startup, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως το " Canva του ήχου" ιδρύθηκε από τους Δημήτρη Νικολάου, Youssef Rizk και Oskar Serrander

Νέα seed χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η  AI audiotech Startup με ελληνικό DNA, Wondercraft. Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη της πλατφόρμα της, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως το” Canva του ήχου“, καθώς χρησιμοποιείται για την δημιουργία στουντιακών ηχητικών παραγωγών υψηλής ποιότητας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στον γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το Will Ventures, ενώ συμμετείχαν το ElevenLabs, καθώς και ο παρουσιαστής του podcast “the Diary of A CEO”, Steven Bartlett. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Startup είχα λάβει στο παρελθόν χρηματοδότηση και από το Y Combinator.

Η Wondercraft ιδρύθηκε από τους πρώην μηχανικούς της Palantir, Δημήτρη Νικολάου και Youssef Rizk. Επίσης, στην ιδρυτική ομάδα βρίσκεται και ο Oskar Serrander, ο οποίος ήταν COO στην Acast, ενώ υπήρξε και στέλεχος του Spotify και της iHeartmedia.

Η τεχνολογία της Wondercraft επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν ήχους και μουσική στουντιακής ποιότητας σε οποιαδήποτε γλώσσα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τις απαραίτητες εντολές. Οι συγκεκριμένοι ήχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε podcasts, audiobooks, καθώς και marketing καμπάνιες.

Η Startup προσφέρει μια ευρεία γκάμα εργαλείων στους χρήστες της, τα οποία τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν τον επιθυμητό ήχο σε δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεται έξτρα εξοπλισμός.

Το πρώτο λανσάρισμα της πλατφόρμας έγινε το 2023 σε beta μορφή, ωστόσο από τότε έχει κερδίσει πάνω από 30.000 χρήστες.

Ο co-founder της Wondercraft, Δημήτρης Νικολάου, δήλωσε «Μπορεί το Canva να έκανε τους πάντες desingers, ωστόσο εμείς θέλουμε να βοηθούσε τους χρήστες μας να γίνουν audio creators. Ο ήχος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής μιντιακής μας εμπειρίας, όμως πολλοί ταλαντούχοι δημιουργοί εκεί έξω περιορίζονται, καθώς δεν έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία.

Οι εξαιρετικά  ρεαλιστικές συνθετικές φωνές που έχουμε δημιουργήσει με τη βοήθεια των συνεργατών μας στο ElevenLabs, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για να προχωρήσουμε στην περαιτέρω  υλοποίηση του οράματος μας που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη μιας δημιουργικής πλατφόρμας αποκλειστικά για τον ήχο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις