Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα για το Startup Safary Athens

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, το Startup Safary Athens που φιλοδοξεί και φέτος να αναδείξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα μέσα από δωρεάν για το κοινό εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, ημέρες καριέρας, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και networking events στους χώρους όπου χτυπά η «καρδιά» της νεανικής επιχειρηματικότητας της πρωτεύουσας.

Για ένα Σαββατοκύριακο χώροι και πρωτοβουλίες στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε ενδιαφερόμενο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και για να ενημερωθεί, να δικτυωθεί και να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες.

Στο φετινό Startup Safary Athens συμμετέχει πλήθος εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων, «θερμοκοιτίδων» startups, αλλά και πολλά συνεργατικά σχήματα και φορείς. Σημειώνεται ότι πέρυσι περισσότερα από 2.000 άτομα συμμετείχαν σε 65 εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 13 θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και συνεργατικούς χώρους σε ολόκληρη την Αττική.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, νεοσύστατες αλλά και καθιερωμένες και καινοτόμες επιχειρήσεις, συνεργατικοί χώροι, accelerators, incubators, πάροχοι υπηρεσιών για νεοφυείς επιχειρήσεις προσκαλούν το ευρύ κοινό σε μια γιορτή νεανικής επιχειρηματικότητας με στόχο να γνωρίσει από κοντά νέους ανθρώπους με ευρηματικές επιχειρηματικές ιδέες για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το ευρύ κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για πρωτοβουλίες στήριξης των νέων, όπως το egg, να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες επιχειρηματικής δικτύωσης και να έρθει σε επαφή με εξειδικευμένα στελέχη και συνεργάτες.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και της εβδομάδας επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, ενώ μεταξύ άλλων, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του UK Trade and Investment, του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνία, ΕΣΥΝΕ, Hellenic Startup Association και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής, ενώ πραγματοποιείται με τη χορηγία της Microsoft.

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ορισμένες από τις βασικές συμμετοχές στο φετινό Startup Safary

Microsoft

Η Microsoft Ελλάς στηρίζει το φετινό Startup Safary Athens, συμμετέχοντας ενεργά μέσα από μια σειρά ομιλιών και συναντήσεων οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Microsoft Ελλάς, ως υποστηρικτής του Startup Safary Athens, θα βρίσκεται στο incubator υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Orange Grove, το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη της Microsoft, να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο χώρο της επιχειρηματικότητας και να ενημερωθούν σχετικά με πώς μπορούν τα εργαλεία και οι λύσεις της Microsoft να αναπτύξουν την επιχείρηση τους.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία της διευθύντριας Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, Μυλαίδης Στούμπου, με τίτλο «Scale out with Microsoft». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Μυλαίδη Στούμπου θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η Microsoft βοηθάει τα startups και τους προγραμματιστές με καινοτόμα εργαλεία και mentoring.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, o Δημήτρης Γκανάτσιος, Technical Evangelist στη Microsoft Ελλάς, θα βρίσκεται στο χώρο του egg, ο οποίος θα πραγματοποιήσει keynote ομιλία με τίτλο «Microsoft & Startups», και θα αναφερθεί στο σημαντικό ρόλο που παίζει η Microsoft στο startup οικοσύστημα της χώρας μας.

EGG – Eurobank

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής επώασης egg (egg enter•grow•go), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Startup Safary Athens και ανοίγει τις πόρτες του για να παρουσιάσει τη δουλειά των νέων ομάδων του, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου 2015.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του egg, «το Startup Safary αποτελεί μια πρωτοβουλία με διεθνή εμβέλεια και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτή, δεδομένου ότι συμμετέχουν πάνω από 160 χώρες με σημαντική δράση στην ανάδειξη και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το egg συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά στις εκδηλώσεις και είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η αντίστοιχη περυσινή πρωτοβουλία στην Αθήνα έτυχε θερμής ανταπόκρισης από το ευρύ κοινό».

Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων του egg περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παρουσιάσεις ομάδων του, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, όπως το e-business και η on-line εκπαίδευση, ο τομέας πληροφορικής και επικοινωνιών, η ιατρική και οι σύγχρονες υπηρεσίες τουρισμού.

Παράλληλα, στους συνεργατικούς χώρους του egg, οι νέοι επιχειρηματίες θα πραγματοποιήσουν έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών τους, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη βρει το δρόμο προς τις διεθνείς αγορές.

Οι εταιρείες του προγράμματος egg – enter•grow•go περιμένουν κάθε ενδιαφερόμενο στο Egg Startup Safary στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 (κτίριο egg, Λεωφ. Συγγρού 190 – Καλλιθέα).

Warply

Η Warply παίρνει μέρος στο φετινό «Startup Safari Athens» και προσκαλεί στα γραφεία της στο Μοναστηράκι, όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο κανάλι του mobile και να γνωρίσουν τα μυστικά μίας από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου στις 12.00, η ομάδα R&D της Warply και ο ιδρυτής και CEO της, Γιάννης Δοξαράς, θα υποδεχτούν στα γραφεία της εταιρείας νέους και νέες, για ένα 2ωρο workshop με κεντρικό θέμα «Μeet the future in FinΤech: Mobile Benefits & Payments».

Στόχος του Workshop είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τον τρόπο διεκπεραίωσης των πληρωμών μέσα από τις προσωπικές τους συσκευές, ενώ στο τέλος θα κληθούν να συνεισφέρουν με ιδέες και σε ένα σχετικό use case.

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Warply (Αθηνάς 2 και Ερμού, στο Μοναστηράκι) στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή.

Οργάνωση Γη

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 16.00 μέχρι τις 21.00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδος Επιχειρηματικότητας, ο νέος χώρος της Οργάνωσης Γη στο Γκάζι, Γη@Κ44, ανοίγει στο κοινό της Αθήνας, με σκοπό να παρουσιάσει τρόπους που η νέα επιχειρηματικότητα δίνει λύσεις σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, με σύμμαχους την συνεργασία και τη δημιουργία στην ψηφιακή εποχή.

Η Οργάνωση Γη από το 2013 έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης και επώασης νεοφυών επιχειρήσεων, το Aephoria.net, φέρνοντας κοντά τις επιχειρηματικές πρακτικές με τις παραμέτρους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα από την προσέγγιση του Αephoria.net, θα παρουσιαστούν παραδείγματα και προσπάθειες που αποδεικνύουν ότι η κοινωνική, η περιβαλλοντική, η τεχνολογική και η πολιτισμική παράμετρος συνθέτουν το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του StartUp Safary Athens.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις