Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Worknet24: Tο «έξυπνο» επαγγελματικό δίκτυο

To Worknet24 είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια επαγγελματικής δικτύωσης το οποίο έχει τη βάση του στη πόλη της Καβάλας.

Ο ιδρυτής του, Στέφανος Πέτρου, είναι καθηγητής Πληροφορικής και αποφάσισε να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια με σκοπό να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τις κοινωνίες και τις πανεπιστημιακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο: τη διασύνδεση μαθητών, φοιτητών αλλά και ανέργων τόσο με επαγγελματίες όσο και με την αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματική κοινωνική δικτύωση, το μυαλό όλων πάει στο LinkedIn, το οποίο είναι η defacto επιλογή σήμερα και ένας παγκόσμιος δυνατός παίκτης. Το βασικό σημείο διαφοροποίησης από το LinkedIn είναι ότι το επαγγελματικό προφίλ δεν χτίζεται αποκλειστικά γύρω από ένα βιογραφικό, αλλά και από τα επαγγελματικά «θέλω» του κάθε μέλους αλλά και τις συνεργασίες και τα project που επιθυμούν να εμπλακούν.

WorkNet24 _
Το Worknet24 φυσικά προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας προσωπικού προφίλ, επαγγελματίες μπορούν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, φοιτητές και άνεργοι μπορούν να γνωριστούν με επαγγελματίες και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και την αγορά εργασίας, αναζητώντας νέες ευκαιρίες καριέρας. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας του WorkNet24 είναι ότι επιτρέπει και ενισχύει μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που χρησιμοποιεί την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πάνω σε θέματα επαγγελματικής φύσεως.

Ειδικός αλγόριθμος

Επιπροσθέτως, το Worknet24 χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί με μεγάλη ακρίβεια ότι όλες οι επαγγελματικές συνδέσεις που πραγματοποιούνται εντός του WorkNet24 έχουν πραγματικό νόημα στην επαγγελματική πορεία των χρηστών του.

Για πρώτη φορά επίσης, ένα επαγγελματικό δίκτυο χρησιμοποιεί μετρητή ισχύος του επαγγελματικού δικτύου που χτίζετε. Έτσι μπορείτε να γνωρίζετε κατά πόσο είναι σωστά τα «επαγγελματικά ανοίγματα» που κάνετε προς άλλους επαγγελματίες αλλά και εταιρείες.

Διεθνείς διακρίσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι Worknet24 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο WEBIT Congress – Europe, Midle East, Africa τον Οκτώβριο του 2014, ενώ ένα μήνα αργότερα στο Web Summit στο Δουβλίνο έγινε παρουσίαση στο Workshop της Google και δέχτηκε οικονομική ενίσχυση για να βγει στον αέρα. Το 2015 η Google προχώρησε σε νέα χρηματική δωρεά για την περαιτέρω ανάπτυξη του project.

Online με όσα υπόσχεται

Εδώ και μερικούς μήνες το Worknet24 είναι online. Το επισκεφτήκαμε και μπορούμε να πούμε ότι προσφέρει όσα υπόσχεται, το περιβάλλον εργασίας είναι απλό και εύχρηστο αλλά χρειάζεται βελτίωση ως προς την αισθητική πλευρά κυρίως. Αρχικά προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και σύντομα θα προσφέρεται και στα ελληνικά.

Το μεγαλύτερο στοίχημα βέβαια για το Worknet24, αλλά και για όλες τις αντίστοιχες προσπάθειες, είναι η αποδοχή του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις