Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα προγράμματα ενίσχυσης Startups της Ericsson

Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα  συνέντευξη που μας έδωσε ο Antonio Autolitano, Director, Head of Core Cloud Engagement, Region Mediterranean της Ericsson και δημοσιεύσαμε στο EMEA.gr θα κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση όλων των προγραμμάτων επιτάχυνσης Startups της Ericsson.

Ego Programme
To Ego Programme το τρέχει το Foundation Lars Magnus Ericsson στην Ιταλία και έχει στόχο να μεταμορφώσει καινοτόμες ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Τέσσερις επιλεγμένες Startups θα δουλέψουν για ένα έτος στις εγκαταστάσεις της Ericsson στη Ρώμη και θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους τεχνολογικούς και επιχειρηματικούς πόρους της εταιρείας έτσι ώστε να αναπτύξουν και να τεστάρουν τις ιδέες τους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και απο σειρά μεγάλων πανεπιστημίων της Ιταλίας.

Ericsson Innovation Awards
O ετήσιος διαγωνισμός καινοτομίας επιλέγει τέσσερις ομάδες φοιτητών με τις καλύτερες ιδέες, μετά απο ψηφοφορίες και μια λίστα δέκα ομάδων απ’ όλο τον κόσμο. Ο τελικός γίνεται κάθε χρόνο, στο τέλος Μαΐου, στην Στοκχόλμη και η ομάδα που θα κερδίσει εκτός απο ένα χρηματικό έπαθλο θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί κάνοντας πρακτική άσκηση στην Ericsson.

Ericsson Garage
Πρόκειται για έναν τεχνολογικό incubator ο οποίος τρέχει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Kista, ένα προάστιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, για μια διάρκεια 3-9 μηνών. Εκτός απο την Σουηδία ετοιμάζονται κέντρα στη Βουδαπέστη και στην Silicon Valley. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Ericsson και θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν (MVP) αλλά και να δημιουργήσουν εταιρεία έτσι ώστε να βγει το προϊόν στην αγορά.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ericsson συμμετέχει και στο πρόγραμμα The Accelerator της Metavallon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις