StartUpper

Corallia: Διάκριση για την Owiwi στο Ισραήλ

Σημαντικές διακρίσεις για τα μέλη της ελληνικής αποστολής και επαφές με το επενδυτικό κοινό πραγματοποιήθηκαν από το Corallia και τα τρία clusters που συντονίζει, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, TAU Innovation Week στο Tel Aviv.

corallia_israel_02_702x336
Η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το Corallia και τις εταιρείες Owiwi, Simple Apps, Meazon, και Irida Labs, μέλη των gi, mi και si clusters, έτυχε θερμής αποδοχής στην έκθεση και στον διαγωνισμό, αποσπώντας, εκτός από θετικά σχόλια, διακρίσεις στο διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας του Ισραήλ.

Οι ελληνικές εταιρείες διαγωνίστηκαν μεταξύ των πιο καινοτόμων επιχειρήσεων της διεθνούς startup σκηνής. Η Owiwi, μέλος του gi-Cluster, ξεχώρισε ανάμεσα σε startuppers από αποστολές άλλων χωρών, καθώς η κριτική επιτροπή του Tel Aviv Startup Challenge, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες, την κατέταξε στις πρώτες 40 startups της παγκόσμιας σκηνής, που διαγωνίστηκαν στη φετινή διοργάνωση. Ακολούθησε η ψηφοφορία του κοινού στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου η Owiwi κέρδισε τη 2η θέση.

Επαφές είχαν επίσης οι εταιρείες-μέλη των clusters με σημαντικούς επενδυτές, ενώ παράλληλα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο ελληνικό περίπτερο του Startup Avenue. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, στελέχη του Corallia είχαν σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Ισραήλ και υποψήφιους επενδυτές, κατά τις οποίες εκφράστηκε το ενδιαφέρον ανάληψης κοινών δράσεων για την προσέλκυση VCs.

corallia_israel_01_702.336
Ο Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster manager, Υπεύθυνος της Διοργάνωσης από πλευράς του Corallia δήλωσε: “Επιστρέψαμε από το Ισραήλ με τις καλύτερες εντυπώσεις για τις επιδόσεις των μελών των πιο καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές startup οικοσύστημα καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και με πολλές νέες επαφές που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά.

Η αποστολή διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Tel Aviv StarTAU και διαδέχθηκε την επίσκεψη του Ισραηλινού startup γκουρού Oren Simanian, ιδρυτή του StartTAU, στα ΙnnoΗubs που διαχειρίζεται το Corallia σε Αθήνα και Πάτρα πριν λίγους μήνες.

Εργαζόμαστε εντατικά και θα ανακοινώσουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερες διεθνείς δράσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την προώθηση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά”.

Ο Χρήστος Θεοχαράτος, Chief Science Officer, Irida Labs υπογράμμισε: “Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το οικοσύστημα των high-tech start-ups στο Ισραήλ, να επικοινωνήσουμε και να δικτυωθούμε με τον επιχειρηματικό κόσμο, τις θερμοκοιτίδες ανάπτυξης των εταιρειών και τους επενδυτές. Η συμμετοχή μας στην επιχειρηματική αποστολή πρόσθεσε σημαντικές εμπειρίες και έδωσε τη δυνατότητα για περαιτέρω ζύμωση με αυτό το εξαιρετικά ανεπτυγμένο οικοσύστημα”.

Ο Γιάννης Γιονάς, Founding Partner & CCO της Meazon ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είδαμε ένα αναπτυγμένο οικοσύστημα start-up εταιρειών από κοντά. Μέσα από τις συζητήσεις και τα event μοιραστήκαμε εμπειρίες και καλές πρακτικές. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με πιθανούς επενδυτές, συνεργάτες και πελάτες, που λειτουργούν σε παγκόσμιες αγορές”.

H Αθηνά – Πολίνα Ντόβα, COO & Co-Founder της Owiwi σχολίασε: “Η συμβολή του Corallia, στο πλαίσιο του Tel Aviv Startup Challenge, προκειμένου να προετοιμαστούμε για το elevator pitch μας και για τις συναντήσεις μας με επενδυτές ήταν πολύτιμη και αναντικατάστατη. Μας έφεραν σε επαφή με επενδυτικά σχήματα, με άτομα από τον χώρο για πιθανές συνεργασίες αλλά και με άλλες start-ups για ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για εμάς και λάβαμε ουσιαστική υποστήριξη σε όλα τα στάδια παρουσίας μας εκεί”.

H Μάγκυ Κοντού, Co-Founder της Simple Apps σημείωσε σχετικά: “Η συμμετοχή στην αποστολή ήταν μία μοναδική εμπειρία για την εταιρεία μας. Ήρθαμε σε επαφή με επενδυτές και συνεργάτες που συνέβαλαν να εξελίξουμε τα επιχειρηματικά μας σχέδια. Ορόσημο αποτέλεσε η γνωριμία μας με start-up εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασίες”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις