Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Arena στο 10o Συνέδριο DIY & Home Improvement!

Στο τέλος Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο DIY & Home Improvement, στο επιχειρηματικό κέντρο Maroussi Plaza Centre με την επετειακή, δέκατη διοργάνωση να συγκεντρώνει 210 εκπροσώπους από 70 ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις της αγοράς των εργαλείων, των χρωμάτων και των δομικών υλικών.

Το σύνθημα του φετινού Συνεδρίου ήταν σύνθημα ήταν «Ματιές στο μέλλον» και καταπιάστηκε με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Η νέα τάξη πραγμάτων στην αγορά εργαλείων, χρωμάτων και δομικών υλικών.
  • Το τεχνολογικό αύριο των καταστημάτων.
  • Το «βαρόμετρο» της αγοράς: Tα αποτελέσματα της μοναδικής έρευνας για τον κλάδο.
  • Κατακτώντας τον ψηφιακό καταναλωτή: Τεχνολογίες Β2Β και Β2C προσέγγισης σε προσωπικό επίπεδο και σε πραγματικό χρόνο.
  • DIY Startup Arena: 5 επιχειρήσεις που ήδη μεταμορφώνουν την αγορά.
  • Ηome automation καινοτομίες.

Στη φετινή διοργάνωση εγκαινιάστηκε μια ενότητα, η DIY Startup Arena, η οποία εστίασε σε νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις για το σπίτι και τον κήπο, οι οποίες ήδη μεταμορφώνουν την αγορά.
Πέντε Startups – υπό τον συντονισμό της Λέκτορα του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελικής Καραγιαννάκη– είχαν από πέντε λεπτά στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξελίξουν τον κλάδο και τις επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια.

O Managing Partner της Bespot, Λέων Γαβαλάς, αναφέρθηκε στην εφαρμογή που ανέπτυξε και επιτρέπει στους καταναλωτές που επισκέπτονται καταστήματα ή άλλα σημεία να κερδίζουν πόντους ανταμοιβής και δώρα.

Ο Business Partner της Tekmon, Πάνος Μήτσιος, μίλησε για λύσεις νέων τεχνολογιών web, mobile και cloud -από απλές εφαρμογές μέχρι πολύπλοκα εταιρικά IT integrations- που επιτρέπουν καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του προσωπικού και των εσωτερικών διαδικασιών κάθε επιχείρησης.

Ο Co-Founder της Parky, Θοδωρής Σωτηρίου ανέδειξε τα B2B πλεονεκτήματα μιας πλατφόρμας, η οποία φιλοδοξεί σε μια «ολιστικής» λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ, που απασχολεί κάθε πόλη.

Ο Co Founder και CEO της Inagros, Ανδρέας Ζερκούλης, παρουσίασε μία εύχρηστη συσκευή που παρέχει απλοποιημένη πληροφόρηση σε γεωπόνους και αγρότες με χρήση δορυφορικών δεδομένων.

Τέλος, ο Co Founder και CEO της Cyclefi, Γιώργος Στέγγος έφερε στο προσκήνιο την πρώτη τσάντα, που σχεδιάστηκε με σκοπό να απορρίπτεται αποκλειστικά στον μπλε κάδο ανακύκλωσης και επιτρέπει στους χρήστες της, όσο ανακυκλώνουν, να επιβραβεύονται με εκπτωτικές υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις