Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Επιχειρούμε Έξω”

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2018 και δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως τα 100.000 ευρώ και το ύψος της καθορίζεται στο 50%. Η διάρκεια ολοκλήρωσης των έργων ορίζεται σε 30 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου.

Έναρξη υποβολών αιτήσεων στο www.ependyseis.gr από τις 08/01/2018 με την πρόσκληση να μένει ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης υποβολών. Για τη συγκεκριμένη δράση, οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
  • Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δε – Πα από 8:00 πµ έως 17:00 µµ)
    801 11 36300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις από 8:00 πµ έως 19:00 µµ
  • www.espa.gr
  • www.antagonistikotita.gr
  • Στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedΙn, ΥouΤube
  • ΕΦΕΠΑΕ, www.efepae.gr και τους κατά τόπους εταίρους του.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις