Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βραβεία 11:FS Pulse 2017: ποιες FinTech και τράπεζες ξεχώρισαν;

H Ευρωπαϊκή εταιρεία συμβούλων FinTech 11:FS ανακοίνωσε τα ετήσια βραβεία Pulse Best of 2017 Awards μετά από ανάλυση όλης της αγοράς τόσο στον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα όσο και στις FinTech Startups, σε διάφορους επιμέρους τομείς.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες και τα αντίστοιχα βραβεία είναι:

Οι καλύτερες ενέργειες για την ανοικτή τραπεζική: Starling.
H νεοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει φτιάξει ένα marketplace στο οποίο συνεργαζόμενες εταιρείες προσφέρουν προϊόντα και σχετικές υπηρεσίες.

Η καλύτερη υπηρεσία διεθνών μεταφορών χρημάτων: TransferWise.
Ο Ευρωπαϊκός μονόκερος τείνει να γίνει το πρότυπο στις διεθνείς μεταφορές χρημάτων από έναν χρήστη – εταιρεία στον άλλο. Πάνω από 1 δισ. δολ. διακινούνται μέσω της υπηρεσίας κάθε μήνα!

Το καλύτερο περιβάλλον εργασίας και επικοινωνία: Monzo.
Άλλη μια νεοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλη δυναμική στους λεγόμενους Millenials. Η εφαρμογή της είναι εξαιρετικά απλή και λειτουργική.

Οι περισσότερες νέες υπηρεσίες και λειτουργίες: Revolut.
H Revolut έχει επιλέξει μια επιθετική στρατηγική ανάπτυξης με πολλές προσφερόμενες υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν και κρυπτονομίσματα.

Υπό παρακολούθηση: Google Tez
Όλοι οι μεγάλοι της τεχνολογίας έχουν ξεκάθαρο στόχο να μπουν στο FinΤech: Amazon, Apple, Facebook, Samsung και φυσικά Google. Η υπηρεσία Tez της Google είναι μια εξαιρετικά εύχρηστη υπηρεσία P2P στην Ινδία η οποία επιτρέπει την επικοινωνία και τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζών.

Η καλύτερη εφαρμογή διαχείρισης προσωπικών οικονομικών: Yolt.
Στην ουσία είναι ένα ανοικτό κέντρο διαχείρισης οποιασδήποτε ψηφιακής υπηρεσίας είμαστε συνδρομητές ή πελάτες.

Καλύτερη ψηφιακή διαδρομή προσέλκυσης νέων πελατών: KBC.
Η “παραδοσιακή” τράπεζα του Βελγίου προσφέρει πολλές ψηφιακές ευκολίες και υπηρεσίες στους πελάτες της, από απομακρυσμένη υποστήριξη μέσω κλήσης video έως πορτοφόλια Android και Apple.

O καλύτερος Roboadvisor: Wealthsimple.
Πρόκειται για την πιο προσεγμένη και ολοκληρωμένη υπηρεσία αυτοματοποιημένων επενδύσεων.

Η καλύτερη βοήθεια online και υποστήριξη: Monzo.
Άλλο ένα βραβείο για την ψηφιακή τράπεζα η οποία φαίνεται ότι έχει δώσει έμφαση στην υποστήριξη των πελατών μέσω πολλών καναλιών και φυσικά αυτοματοποιημένων βοηθών.

Η πιο διασκεδαστική διαδικασία εγγραφής σε υπηρεσία: Chip.
Gifs και ένας αληθοφανής ψηφιακός βοηθός κάνει την διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία διαχείρισης αποταμίευσης μια διασκεδαστική υπόθεση.

Η καλύτερη “παραδοσιακή” Τράπεζα: BBVA
H Ισπανική BBVA έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις υπηρεσίες FinTech που προσφέρει σε όλα τα ψηφιακά κανάλια της ενώ είναι και ένας μεγάλος επενδυτής σε Startups.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις