Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Antler σήκωσε 50 εκατ. για να “παράγει” και να χρηματοδοτήσει νέες Startups

Η Antler, VC αρχικού σταδίου με έδρα τη Σιγκαπούρη, σήκωσε 50 εκατ. δολάρια με στόχο να χρηματοδοτήσει τους διεθνείς της στόχους.  Ανάμεσα στους επενδυτές, “φιγουράρει” ο συνιδρυτής του Facebook, Eduardo Saverin, ο επενδυτής και φιλάνθρωπος Christen Sveeas και η ιαπωνική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, Credit Saison.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διοχετεύσει τη νέα χρηματοδότηση στα funds της σε Άμστερνταμ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Στοκχόλμη, Όσλο, Σίδνεϊ, Ναϊρόμπι και Σιγκαπούρη. Επιπλέον, σχεδιάζει να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Τζακάρτα και άλλες τοποθεσίες παγκοσμίως από φέτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ποια είναι η Antler

Η Antlr ιδρύθηκε το 2017 και “τρέχει” προγράμματα για Startups σε οκτώ τοποθεσίες παγκοσμίως. Είναι κάτι παραπάνω από ένα VC αφού ουσιαστικά, βοηθά founders να “χτίσουν” tech startups από το μηδέν, μέσω των προγραμμάτων της και στη συνέχεια παρέχει χρηματοδοτήσεις pre-seed αλλά και μεταγενέστερων σταδίων σε επιτυχημένες εταιρείες. Η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται ως “Startup Generator”.

Προκειμένου να πραγματοποιεί αυτές τις επενδύσεις, η Antler διατηρεί funds σε κάθε μέρος στο οποίο δραστηριοποιείται. Κάθε fund κυμαίνεται από 100 έως 200 χιλ. δολάρια. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εταιρείες από 17 βιομηχανίες και ιδρυτές 36 εθνικοτήτων. Από το τέλος του 2018, η Antler έχει επενδύσει 5,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση 44 διεθνών Startups. Το VC διοργάνωσε ένα πρόγραμμα με αυτό το σκοπό, για το οποίο έλαβε συνολικά 13 χιλ. αιτήσεις. Από αυτές ξεχώρισε 450 άτομα και τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις