Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Transifex προσφέρει χρηματικά bonus για επαναπατρισμό Ελλήνων προγραμματιστών!

Η Transifex, μια από τις λιγοστές ελληνικές Scaleup με παγκόσμια παρουσία και μεγάλους πελάτες στο cloud λογισμικό διαχείρισης μετάφρασης, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν για να εργαστούν στην Transifex. Η εταιρεία προσφέρει στους νεοπροσληφθέντες μπόνους επαναπατρισμού 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Ο CEO της Transifex, Δημήτρης Γλέζος, θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά».

Ο Δημήτρης Γλέζος ίδρυσε την εταιρεία Transifex το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 η εταιρεία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας. Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.

Σύμφωνα με την Endeavor, μία οργάνωση που προωθεί την παγκόσμια επιχειρηματικότητα, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.

Ο Πάνος Καψοκόλης, υπεύθυνος του τμήματος People Operations, έφυγε από την Ελλάδα λίγο μετά τα 20. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, και αφού φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά και για να εργαστεί σε θέσεις Ανθρώπινου Δυναμικού στο Εδιμβούργο.

«Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και την κοπέλα μου. Χρειαζόμουν όμως την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνω αυτό το βήμα»αναφέρει ο Πάνος Καψοκόλης. «Είμαι ευγνώμων που έγινα μέλος της ομάδας της Transifex στην Αθήνα για να προωθήσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και να συνεχίσω την επαγγελματική μου εξέλιξη σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ βρίσκομαι στον τόπο που αγαπώ.»

Ο Δημήτρης Γλέζος βλέπει αυτό το κίνητρο επαναπατρισμού ως επένδυση και ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική και ενθαρρύνει τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα.

«Όσο βλέπουμε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να παρέχουν ένα απαιτητικό, καινοτόμο και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον, και να υποστηρίζουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, οι Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα τους γρηγορότερα για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», αναφέρει ο Δημήτρης Γλέζος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις πρόσληψής τους για την Transifex εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις