Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

117.000 δολ. είναι “χαμηλό εισόδημα” στο Σαν Φρανσίσκο!

Η ανισοκατανομή στα εισοδήματα που υπάρχει σε διάφορες πόλεις των Η.Π.Α. έχει δημιουργήσει και θα δημιουργεί προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή, τουλάχιστον για τους πολίτες που βρίσκονται στα χαμηλότερα όρια εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του αμερικανικού U.S. Department of Housing and Urban Development το ετήσιο όριο για να θεωρηθεί μια τετραμελής οικογένεια χαμηλού εισοδήματος στις περιοχές Σαν Φρανσίσκο, Μαρίν και Σαν Ματέο είναι 117.400 δολ.! Το 2017 το ποσό αυτό ήταν 105.350 δολ., παρουσιάζοντας αύξηση 10%.
Τα αντίστοιχα ποσά στην Νέα Υόρκη είναι 83.450 δολ. και στο Λος Άντζελες 77.500 δολ.

Ο βασικός υπολογισμός για τον καθορισμό του χαμηλού εισοδήματος είναι το ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσει η τετραμελής οικογένεια για το σπίτι της, με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί σε αυτές τις περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα μια και οι υψηλές τιμές ενοικίων έχουν προκαλέσει ελλείψεις σε θέσεις δασκάλων και νοσοκόμων σε αυτές, αλλά σε άλλες περιοχές των Η.Π.Α. κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανισότητα μεταξύ των κατοίκων αναφορικά με τις βασικές παροχές που έχουν σε επίπεδο πολιτείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις