Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Larry Page θέλει “σκούτερ” στον αέρα και σύντομα μάλιστα!

Ο Larry Page είναι σε γενικές γραμμές ένας αινιγματικός χαρακτήρας και σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε είναι συνιδρυτής της Google με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία άνω των 35 δισ. δολ. Προφανώς έχει τον χρόνο και το χρήμα να ασχοληθεί με τα χόμπι του τα οποία όλα δείχνουν ότι είναι δύο: τα ιπτάμενα οχήματα και η… αθανασία!

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα ιπτάμενα οχήματα μια και πρόσφατα βγήκε από το λεγόμενο Stealth Mode η καναδική Startup Opener η οποία ιδρύθηκε το 2016.

Οι πρώτες “επενδύσεις” του Page ήταν στο Cora, ένα διθέσιο ιπτάμενο ταξί, και στο Flyer, ένα ιπτάμενο σκάφος θαλάσσης. Αυτά τα δυο προήλθαν από την εταιρεία Kitty Hawk, στην οποία είναι ο βασικός επενδυτής ο Page, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Opener αν και αρχικά έγινε προσπάθεια απόκρυψης του βασικού επενδυτή.

Εκτός από τον Larry Page, Uber, Airbus έχουν πειραματικά σχέδια σε εξέλιξη αλλά και Startups όπως οι Joby, Volocopter και EHang βρίσκονται στο χώρο με πρωτότυπα.

Οι δυο εταιρείες του Page φαίνεται να είναι πιο έτοιμες αναφορικά με τα ιπτάμενα οχήματα με τις πληροφορίες του The Verge να αναφέρουν ότι οι Kitty Hawk και Opener στην ουσία ανταγωνίζονται μεταξύ τους και παρότι έχουν γραφεία στην ίδια περιοχή, δρουν σαν δυο μεγάλοι ανταγωνιστές για να κερδίσουν την προτίμηση και τα χρήματα του Larry Page.

H Opener αναπτύσσει ένα όχημα eVTOL (electric Vertical Takeoff and Landing) με όνομα BlackFly, με το όχημα να είναι σε προχωρημένο στάδιο μια και το σχετικό βίντεο το δείχνει να πετάει με χειριστή.
9 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.400 πτήσεις και 12.000 μίλια, με το ιπτάμενο όχημα να είναι μιας θέσης, με αυτονομία 25 μιλίων στις Η.Π.Α. και 40 μίλια εκτός Η.Π.Α., με την ταχύτητα να φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα! Τέλος, φορτίζεται στο 85% μέσα σε 25 λεπτά.

Το BlackFly είναι μεταφερόμενο και αμφίβιο, έχει οκτώ ρότορες και ένα αλεξίπτωτο για όλο το σκάφος σε περίπτωση ανάγκης.

Το στοίχημα είναι μεγάλο μια τα οχήματα αυτά σίγουρα σου προσφέρουν απίστευτη ελευθερία κινήσεων και επιλογών αλλά έχουν το δύσκολο έργο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και φυσικά να είναι οικονομικώς προσιτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις