Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βάζει “πόδι” στην Ασία η Revolut!

Σημαντική ώθηση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Revolut για επέκταση σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε η χορήγηση άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές της Σιγκαπούρης καθώς και έγκριση για Stored Value Facility, με την εταιρεία να ανακοινώνει την Σιγκαπούρη σαν βάση των επιχειρήσεων της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Επιπλέον η Revolut συνεργάζεται με τις αρχές της Σιγκαπούρης για το επερχόμενο νομοσχέδιο υπηρεσιών πληρωμών, με δεδομένο την εκτεταμένη γνώση της εταιρείας από την εμπειρία της στην Ευρώπη.

Εκτός όμως από την Σιγκαπούρη, η Revolut πήρε την άδεια της JFSA για μεταφορά κεφαλαίων, και έχει πια άδεια λειτουργίας σε όλη την Ιαπωνία . Αξίζει να σημειωθεί πως η Revolut, είναι από τις λίγες εταιρείες που έχουν πάρει άδεια για χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στην Ιαπωνία.

Η Revolut σχεδιάζει να προσλάβει διευθυντή επιχειρήσεων για περαιτέρω επέκταση στη Σιγκαπούρης τους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η Revolut έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με την Rakuten, την Sompo Japan Insurance (SJNK) και την Toppan. Το τοπικό γραφείο ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό να ενισχύσει τη συμμόρφωση και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

Σχολιάζοντας την επέκταση της FinTech σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, ο επικεφαλής της Revolut, Nikolay Storonsky δήλωσε: “Η Revolut θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη καθώς επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσοντας μια σειρά συναρπαστικών νέων υπηρεσιών για ολοένα και περισσότερους συνδεδεμένους καταναλωτές. Είναι μια τεράστια αγορά (σ.σ η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας) και βλέπουμε ήδη μια απίστευτη ‘ποσότητα’ ανθρώπων που απαιτούν το προϊόν μας”.

Η Ασία αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική ευκαιρία για την έλευση επαναστατικών υπηρεσιών όπως αυτές που προσφέρει η Revolut, λόγω των υψηλών τελών που εισπράττουν μέχρι τώρα οι παραδοσιακές τράπεζες. Οι καταναλωτές στην Ασία αντιμετωπίζουν μερικές από τις υψηλότερες αμοιβές στον κόσμο όταν κάνουν αγορές ή στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό. Η Revolut υπογράμμισε τα παραπάνω ως ένα μόνο παράδειγμα για να διαταραχθούν τα μονοπώλια που απολαμβάνουν ως σήμερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην περιοχή της Αυστραλασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Oracle1, 7 στους 10 κατοίκους της Σιγκαπούρης είναι ανοιχτοί σε εναλλακτικές ψηφιακές τραπεζικές λύσεις – έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου 67%. Η Ιαπωνία έχει υιοθετήσει βραδύτερα τέτοιες εναλλακτικές λύσεις, με μόνο το 50% να είναι ανοιχτό στην αλλαγή, μια περιοχή που η Revolut αισθάνεται ότι αλλάζει ταχύτατα. Επιπλέον, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης κατέχουν τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου, καθώς είναι σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στον μεγαλύτερο αριθμό χωρών. Πάνω από 16 εκατομμύρια Ιάπωνες κάτοικοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Μιλώντας για μεγάλο όγκο πελατών, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πάνω από 50.000 καταναλωτές έχουν μπει σε λίστα αναμονής στην περιοχή για να δημιουργήσουν λογαριασμό στη Revolut, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η εταιρεία!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις