Συνεργασία Apple – Samsung φέρνει το iTunes στις τηλεοράσεις!

Η Samsung Electronics λίγο πριν την έναρξη της CES 2019 ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τις ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές iTunes και την υποστήριξη του Apple AirPlay 2 στα μοντέλα 2019 της που βγουν στην αγορά την άνοιξη.

Πρόκειται για τη πρώτη επίσημη εμφάνιση των υπηρεσιών Streaming της Apple σε Smart TVs κάτι που δείχνει πρώτα απ’ όλα σε ότι το iTunes σαν τηλεοπτικός και κινηματογραφικός πάροχος είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε Netflix και Amazon.

Πρόκειται για μια win-win κίνηση μια και η Samsung θα εμπλουτίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες Streaming στις τηλεοράσεις της, λειτουργώντας σαν aggregator, αλλά και θα προσελκύσει όλα δείχνουν ένα νέο και σημαντικό κοινό. Από την άλλη, η Apple ψάχνει απεγνωσμένα πλέον την αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες που προσφέρει και ενδεχομένως η πρόσβαση σε ένα τεράστιο κοινό κατόχων τηλεοράσεων Samsung και φυσικά συνδρομητών της θα αυξήσει τις συνδρομές και τις αγορές περιεχομένου.

Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε με κορυφαίους ηγέτες της βιομηχανίας για να παραδώσουμε το ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών περιεχομένου στην πλατφόρμα Smart TV“, δήλωσε ο Won-Jin Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Visual Display Business της Samsung Electronics. “Η προσθήκη περισσότερων λειτουργιών περιεχομένου, αξίας και ανοικτής πλατφόρμας στους ιδιοκτήτες της Samsung TV και στους πελάτες της Apple μέσω του iTunes και του AirPlay είναι ιδανικό για όλους“.

Προσβλέπουμε να φέρουμε την εμπειρία iTunes και AirPlay 2 σε ακόμη περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσω των Smart TV της Samsung, έτσι ώστε οι χρήστες iPhone, iPad και Mac να έχουν ακόμα έναν άλλο τρόπο να απολαμβάνουν όλο το αγαπημένο τους περιεχόμενο στη μεγαλύτερη οθόνη στο σπίτι τους” δήλωσε ο Eddy Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος Internet Software and Services στην Apple.

Η υποστήριξη για τις τηλεοράσεις Samsung θα διατίθεται μέσω ενημέρωσης λογισμικού, με την ειδική εφαρμογή να είναι διαθέσιμη σε 100 χώρες. Η αναβάθμιση θα φέρει επίσης υποστήριξη της τεχνολογίας Streaming περιεχομένου AirPlay 2, στις τηλεοράσεις της Samsung, το οποίο περιλαμβάνει βίντεο, ήχο και παιχνίδια.

Με τη νέα εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows στις Samsung Smart TV, οι πελάτες της Samsung θα έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη iTunes αλλά και σε όλες τις διαθέσιμες ταινίες και σειρές online. Επίσης το περιεχόμενο iTunes θα είναι συμβατό με τις υπηρεσίες Smart TV της Samsung, όπως το Universal Guide, το Bixby και το Search.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της άλλης συμφωνίας της Apple με την Amazon η οποία θα επιτρέψει το streaming της υπηρεσίας Apple Music στις συσκευές Amazon Echo στις Η.Π.Α., κάτι που επιβεβαιώνει την εξωστρέφεια της Apple αναφορικά με τις υπηρεσίες της.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις